ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/03/2019 12:59 EET

Αναστολή πτήσεων αεροσκαφών Boeing 737 Max 8 και 9 και στην Ελλάδα

Μετά την απόφασης της ΕΑSA.

JASON REDMOND via Getty Images

Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις των Boeing 737 Μax 8 και 9 και στα ελληνικά αεροδρόμια μετά τη σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) να αναστείλει όλες τις πτήσεις των δυο αυτών μοντέλων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, με αφορμή τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήωσεν ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, από το απόγευμα της Τρίτης δόθηκε εντολή σε όλα τα αεροδρόμια για απαγόρευση πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ήδη από την Δευτέρα πολλές χώρες ανέστειλαν τις πτήσεις των συγκεκριμένων αεροσκαφών ενώ η Norwegian Air πήγε ένα βήμα παραπέρα ανακοινώνοντας πως θα ζητήσει αποζημίωση από την Boeing για απώλεια εσόδων και πρόσθετες επιβαρύνσεις, μετά την αναστολή των πτήσεων των αεροσκαφών τύπου 737 MAX 8. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντένις Μιούλενμπεργκ, σε e-mail του προς τους εργαζομένους το οποίο είδε το Reuters, δήλωσε τη Δευτέρα πως είναι βέβαιος για την ασφάλεια του 737 MAX. Πηγές του κλάδου, ωστόσο, δήλωσαν ότι η εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες απαιτήσεις και διεκδικίσεις μετά τη συντριβή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)