ΔΙΕΘΝΕΣ
25/09/2018 11:01 EEST | Updated 25/09/2018 11:03 EEST

Ανατροπή σε «αυτοκτονία» κροίσου αεροπορικής εταιρίας: Δολοφόνος ο γιος

Frank Calleja via Getty Images

Τον Νοέμβριο του 2012, ο ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρίας Milard Air βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό στο κρεβάτι του και ο θάνατος του θεωρήθηκε αυτοκτονία. Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Τορόντο απεφάνθη ότι ο θάνατος του κροίσου ήταν δολοφονία και καταδίκασε τον γιο του, Ντέλεν Μίλαρντ, ως δράστη του φόνου.

Ο 33χρονος Ντέλεν, που κληρονόμησε εκατομμύρια δολάρια και την αεροπορική εταιρία του πατέρα του μετά τον θάνατό του, είχε ισχυριστεί ότι ο πατέρας του, Γουέιν Μίλαρντ ήταν καταθλιπτικός και αλκοολικός, χαρακτηριστικά που τον οδήγησαν υποτίθεται στο να αφαιρέσει τη ζωή του. «Δυστυχώς ποτέ δεν μοιράστηκε τη θλίψη του μαζί μου» είχε δηλώσει τότε στον Τύπο, αλλά οι εργαζόμενοι της αεροπορικής δεν συμμερίζονταν την ιδανική οικογενειακή σχέση που περιέγραφε ο γιος και ανέφεραν ότι οι δυο τους τσακώνονταν συχνά.

Έξι μήνες μετά, εξαφανίζεται ένας άνδρας ονόματι Τιμ Μπόσμα και οι αρχές ξεκινούν μια σειρά ερευνών που όταν καταλήξει, θα οδηγήσει στο να κατηγορηθεί ο Ντέλεν Μίλαρντ για τρεις δολοφονίες.

canadian police

 Η δολοφονία του φορτηγατζή

Την άνοιξη του 2013 ο Μπόσμα είχε βάλει αγγελία για να πουλήσει το φορτηγό του. Ο νεαρός κληρονόμος ανταποκρίθηκε και μαζί με έναν φίλο του πήγαν σπίτι του Μπόσμα για να κάνουν ένα test drive το φορτηγό. Ο Μπόσμα εξαφανίζεται από προσώπου γης και το φορτηγό βρίσκεται παρατημένο, με ίχνη πυροβολισμών. Αργότερα το πτώμα του Μπόσμα βρίσκεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της μητέρας του Μίλαρντ. Αυτή είναι η αρχή του νήματος για την αστυνομία ώστε να «σκαλίσουν» την υποτιθέμενη αυτοκτονία του πατέρα του Ντέλεν Μίλαρντ, αλλά και την ανεξιχνίαστη -ως τότε- δολοφονία μιας γυναίκας, της πρώην συνεργάτιδας του στην αεροπορική εταιρία, Λόρας Μπάμπκοκ.

 

Η πρώτη δολοφονία

Τρεις μήνες πριν τον θάνατο του κροίσου, Γουέιν Μίλαρντ, εξαφανίζεται η Μπάμπκοκ. Τελικά, η αστυνομία αποκαλύπτει ότι η άτυχη γυναίκα είχε σχέση με τον Μίλαρντ, ο οποίος είχε υποσχεθεί στην επίσημη αγαπημένη του ότι θα την «ξεφορτωνόταν». Το σώμα της δεν βρέθηκε ποτέ, αλλά αποδείχτηκε ότι ο Μίλαρντ είχε αγοράσει έναν αποτεφρωτήρα λίγο μετά την εξαφάνισή της. Τελικά το 2017, καταδικάστηκε για τη δολοφονία της, όπως και για τη δολοφονία του Μπόσμα, όπως αναφέρει το BBC.

 

Ήθελε την κληρονομιά

Η αστυνομία άρχισε να επανεξετάζει το θάνατο του Γουέιν Μίλαρντ.  Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι ο γιος ήθελε να σκοτώσει τον πατέρα του για να προστατεύσει την κληρονομιά του, καθώς ο πατέρας σκόπευε να χρηματοδοτήσει μια νέα αεροπορική εταιρία από τα υπάρχοντα κεφάλαιά του.

Στη δίκη, ο Μίλαρντ κατέθεσε ότι ήταν σπίτι ενός φίλου του τη νύχτα του θανάτου του πατέρα του, αλλά τηλεφωνικά αρχεία απέδειξαν ότι επέστρεψε στο σπίτι του πατέρα του τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ένα όπλο που αγοράστηκε από τον γιο, βρέθηκε δίπλα στον πατέρα του, με το dna του κληρονόμου πάνω του.

 

 (Με πληροφορίες από BBC)