Αναβαθμίζεται ο στόλος της Attica Group στον Αργοσαρωνικό

Η εταιρεία παρέλαβε και το δεύτερο από τα τρία νέα Aero Catamaran.
ATTICA GROUP

Εκσυγχρονίζεται με νέα, σύγχρονα πλοία ο στόλος της Attica Group, μέλος του ομίλου Marfin Investment Group.

Η εταιρεία έχοντας επενδύσει 21 εκατ. ευρώ για την απόκτηση τριών νέων Aero Catamaran, ήδη προχώρησε στην παραλαβή και του δεύτερου νεότευκτου catamaran Aero 2 Highspeed, που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Brødrene Aa της Νορβηγίας.

Το Aero 2 Highspeed θα δρομολογηθεί κι αυτό στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, αντικαθιστώντας παλαιότερης τεχνολογίας πλοία του ομίλου στους συγκεκριμένους προορισμούς.

Τα νέα, τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής πλοία, έχουν σχεδιαστεί με καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες, παρέχοντας στους πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται ετησίως στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, μια νέα και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

ATTICA GROUP

Με τη δρομολόγησή τους θα αυξηθεί η μεταφορική ικανότητα για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών.

Το πλοίο έχει μέγιστη ταχύτητα 32,2 κόμβων με πλήρες φορτίο, μήκος 36 μέτρα, πλάτος 9,7 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών. Για την κατασκευή του, το ναυπηγείο χρησιμοποίησε ανθρακονήματα, καθώς εκτός από ανθεκτικό υλικό, είναι και πιο ελαφρύ, καταναλώνοντας λιγότερο καύσιμο και εκπέμποντας λιγότερους ρύπους, ενώ έχει και χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 34 πλοία που προσφέρουν μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

Δημοφιλή