Ακτοπλοϊκή επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας ξανά μετά από 21 χρόνια

Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 30 ώρες, ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι.
NurPhoto via Getty Images

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής αναχώρησε από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Daleela της εταιρείας Scandro Holding, το οποίο -έπειτα από 21 χρόνια- εκτελεί το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Προηγήθηκε στις 10 το πρωί εκδήλωση στο λιμάνι της Λεμεσού, στην οποία απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Το υπό κυπριακή σημαία πλοίο κατασκευάστηκε το 1991, είναι ανακαινισμένο και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 400 επιβατών και 100 οχημάτων. Διαθέτει 38 καμπίνες α′ θέσης για 110 επιβάτες, 68 καμπίνες β′ θέσης για 180 επιβάτες και 110 καθίσματα αεροπορικού τύπου. Διαθέτει επίσης μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες, παιδότοπο και χώρους ψυχαγωγίας.

Στο πλοίο ταξιδεύουν ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος, ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου Σάββας Περδίος, η υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Σοφία Ζαχαράκη, βουλευτές από την επιτροπή Μεταφορών της κυπριακής Βουλής, δημοσιογράφοι, καθώς και ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Βασίλης Δημητριάδης.

Τέσσερα δρομολόγια μετ′ επιστροφής θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, 8 τον Ιούλιο, 7 τον Αύγουστο και 3 τον Σεπτέμβριο. Το τελευταίο δρομολόγιο για το έτος 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου από Πειραιά προς τη Λεμεσό. Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 30 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ