Κινέζος νόμιζε ότι έπασχε από πρόβλημα του ουροποιητικού, αλλά είχε περίοδο

Πήγε στο νοσοκομείο για πρόβλημα στο ουροποιητικό του
Gleb Garanich via Reuters

Μετά από 33 χρόνια ως άντρας, ο Τσεν Λι - του οποίου το όνομα άλλαξε για να προστατευτεί η ταυτότητά του-, ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι γεννήθηκε με γυναικεία γεννητικά όργανα, μετά από μια εξέταση ανάλυσης χρωμοσωμάτων.

Ο Τσεν, ο οποίος κατάγεται από μια μικρή πόλη στην επαρχία Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει προβλήματα που είχε κατά την ούρηση στην εφηβεία του. Έκτοτε, για περισσότερα από 20 χρόνια, εμφάνιζε αίμα στα ούρα του, αναφέρει η SouthChinaMorningPost.

Όταν ο Τσεν ένιωσε κοιλιακή δυσφορία που διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις ώρες, ένας γιατρός διέγνωσε σκωληκοειδίτιδα. Ωστόσο, ακόμη και μετά τη θεραπεία, τα συμπτώματα συνεχίστηκαν.

Ακολούθησε πέρυσι ιατρικός έλεγχος και τότε αποκαλύφθηκε η πραγματική αιτία της κατάστασής του. Ο Τσεν είχε γυναικεία φυλετικά χρωμοσώματα.

Το αίμα που εμφανιζόταν κάθε μήνα κατά την ούρηση και μετά από πόνο στην κοιλιακή χώρα, στην πραγματικότητα ήταν έμμηνος ρύση.

Ο Τσεν σοκαρίστηκε από τα νέα και πήγε σε νοσοκομείο της Γκουανγκζού που αντιμετωπίζει προβλήματα με τα γεννητικά όργανα.

Μια νέα ιατρική εξέταση αποκάλυψε ότι είχε επίσης γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα, συμπεριλαμβανομένης μήτρας και ωοθηκών.

Τα επίπεδά ανδρογόνων ήταν κάτω από το μέσο όρο, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση ενώ τα επίπεδά γυναικείων ορμονών και η δραστηριότητα των ωοθηκών, του από την άλλη, ήταν συγκρίσιμα με αυτά που βρέθηκαν σε υγιείς ενήλικες γυναίκες.

Ο Τσεν ταυτοποιήθηκε τελικά ως ίντερσεξ με αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα.

Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια ταυτοποίησής του ως άνδρας, ο Τσεν βρήκε το αποτέλεσμα οδυνηρό και ζήτησε να του αφαιρεθούν τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα.

Υποβλήθηκε σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση στις 6 Ιουνίου και βγήκε από το νοσοκομείο δέκα μέρες αργότερα.

.
.
Weibo

Ο χειρουργός, Λου Ξιπίνγκ Xiping, σημείωσε ότι ο ασθενής ανάρρωσε «και η αυτοπεποίθησή του αποκαταστάθηκε».

«Από αυτό το σημείο και μετά, μπορεί να ζήσει τη ζωή του ως άντρας, αλλά δεν μπορεί να αναπαραχθεί επειδή οι όρχεις του δεν μπορούν να παράγουν σπέρμα», είπε ο Λου .

Σύμφωνα με τον Λου, η πάθηση, η οποία μπορεί να ανακαλυφθεί ήδη από την εφηβεία ενός ατόμου, έχει μικρή επίδραση στη σωματική υγεία του ασθενή, αλλά συχνά οδηγεί σε ψυχολογικό τραύμα.

Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, μια 25χρονη γυναίκα στην Κίνα, γνωστή μόνο ως Πινγκπινγκ, βρέθηκε ότι είχε γεννηθεί με εσωτερικά ανδρικά όργανα αφού επισκέφτηκε έναν γιατρό όταν τραυματίστηκε στον αστράγαλό της.

Παραδέχτηκε ότι δεν είχε ποτέ περίοδο και το κρατούσε ως μυστικό από αμηχανία.

Ο Λου είπε ότι οι γονείς θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά την ανάπτυξη των παιδιών τους επειδή μια έγκαιρη διάγνωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιγότερο τραυματικές εμπειρίες για τους ασθενείς.

Το περιστατικό ανέδειξε την ανάγκη για άμεση και βελτιωμένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην Κίνα. Ο όρος «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» εισήχθη για πρώτη φορά στην κινεζική νομοθεσία το 2020.

Το 2021, κατά τη διάρκεια των «Two Sessions», της ετήσιας ολομέλειας για τη λήψη πολιτικών αποφάσεων σε εθνικό επίπεδο, υποβλήθηκαν προτάσεις σχετικά με την προσθήκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα προγράμματα σπουδών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ένα άρθρο, που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του περασμένου έτους από την China Daily, μια αγγλόφωνη έκδοση στην Κίνα που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, ισχυρίστηκε ότι ένα πρόγραμμα σπουδών σεξουαλικής αγωγής εξακολουθεί να απουσιάζει κυρίως από το υποχρεωτικό σχολικό σύστημα της χώρας.

Δημοφιλή