Ανδρας μήνυσε μεγάλη αλυσίδα εστιατορίων επειδή οι «φτερούγες χωρίς κόκκαλο» ήταν κοτομπουκιές

Προβλήματα που έχει ο κόσμος...
via Associated Press

Σε μια δεκαετία όπου ο πλανήτης έχει αντιμετωπίσει μια παγκόσμια πανδημία, την απειλή του πυρηνικού πολέμου και την αύξηση του κόστους ζωής, ένας άνδρας στις ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι ήρθε αντιμέωπος με μια άλλη... κρίση που ήρθε να προστεθεί στον αυξανόμενο κατάλογο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο είδος.

Ο Άιλεμ Χαλίμ μήνυσε την αλυσίδα εστιατορίων Buffalo Wild Wings για «ψευδή και παραπλανητικό μάρκετινγκ», καταγγέλοντας ότι οι «φτερούγες κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο» είναι στην πραγματικότητα απλώς κοτομπουκιές.

Ο άνδρας, ο οποίος κατέθεσε αγωγή σε περιφερειακό δικαστήριο στο Ιλινόι, είπε ότι αγόρασε τις «φτερούγες» σε ένα τοπικό υποκατάστημα της αλυσίδας τον περασμένο Ιανουάριο. Οπως είπε, είχε την εντύπωση ότι αγόραζε φτερούγες χωρίς κόκκαλο λόγω της σχετικής περιγραφής στο μενού.

Ωστόσο, η αγωγή του αναφέρει: «Εν αγνοία του ενάγοντα και των άλλων καταναλωτών, τα προϊόντα δεν είναι σε καμία περίπτωση φτερούγες, αλλά αντ′ αυτού, φέτες κρέας από στήθος κοτόπουλου τηγανισμένες σαν φτερούγες. Αν ο ενάγων και άλλοι καταναλωτές γνώριζαν ότι τα προϊόντα δεν είναι στην πραγματικότητα φτερούγες κοτόπουλου, θα είχαν πληρώσει λιγότερα για αυτά ή δεν θα τα είχαν αγοράσει καθόλου. Ως εκ τούτου, ο ενάγων και οι καταναλωτές έχουν υποστεί ζημία στην πραγματικότητα, ως αποτέλεσμα των παραπλανητικών πρακτικών των εναγόμενων».

Ο Χαλίμ, από το Σικάγο, ζητά «αποζημίωση, ασφαλιστικά μέτρα, επανόρθωση, και όλα τα άλλα ένδικα μέσα που το Δικαστήριο κρίνει κατάλληλα», αλλά η δικογραφία δεν αναφέρει ακριβές χρηματικό ποσό.

Η αγωγή επισημαίνει το γεγονός ότι άλλες εταιρείες πωλούν παρόμοια προϊόντα χωρίς να τα κατονομάζουν ως φτερούγες. Η μήνυση έχει ως στόχο να εκπροσωπήσει «χιλιάδες» καταναλωτών σε όλη τη χώρα που, όπως ο Χαλίμ, αγόρασαν τις «φτερούγες χωρίς κόκκαλο» σε ένα από τα περισσότερα από 1.200 καταστήματα της αλυσίδας.

H εναγόμενη αλυσίδα αρκέστηκε σε ένα περιπαικτικό σχόλιο στο twitter, στο οποίο ανέφερε: «Είναι αλήθεια. Οι φτερούγες μας χωρίς κόκκαλο είναι όλες από λευκό κρέας κοτόπουλου. Τα χάμπουργκερ (ham-burger) μας δεν περιέχουν ζαμπόν (ham). Οι φτερούγες μας buffalo (βουβάλος) περιέχουν 0% βουβάλου».

Πηγή: SkyNews

Δημοφιλή