Ανησυχία για τον Μιτς ΜακΚόνελ: «Πάγωσε» ξανά ο Αμερικανός Γερουσιαστής (Βίντεο)

Εμεινε σιωπηλός για αρκετά δευτερόλεπτα και κοιτούσε το κενό σε συνέντευξη Τύπου. Το είχε ξαναπάθει πριν από μερικές εβδομάδες.
ABC AFFILIATE WCPO via Reuters

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία των ΗΠΑ, Μιτς ΜακΚόνελ «πάγωσε» ξανά, αδυνατώντας να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου σε εκδήλωση στο Κεντάκι την Τετάρτη, λίγες εβδομάδες αφότου είχε ένα παρόμοιο περιστατικό στην Ουάσιγκτον.

Οπως φαίνεται σε βίντεο από έναν τοπικό σταθμό ειδήσεων, ο 81χρονος ΜακΚόνελ ρωτήθηκε εάν θα ήταν υποψήφιος για επανεκλογή το 2026. Ο γερουσιαστής ζήτησε από τον δημοσιογράφο να επαναλάβει την ερώτηση πριν σταματήσει να μιλάει κοιτάζοντας ευθεία μπροστά για αρκετά δευτερόλεπτα.

Μια βοηθός που στεκόταν στο πλάι του τον ρώτησε αν άκουσε την ερώτηση και του την επανέλαβε. Εφόσον ο ΜακΚόνελ δεν απάντησε, η βοηθός ανακοίνωσε στους παρευρισκομένους ότι «θα χρειαστούμε ένα λεπτό» και ο Μακόνελ συνέχισε να κοιτάζει μπροστά. Συνολικά, έμεινε σιωπηλός για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Το περιστατικό αυτό πυροδοτεί νέα ερωτήματα σχετικά με την υγεία του Γερουσιαστή, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά στη Γερουσία το 1984 και είναι επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών από το 2007.

Η αντίδρασή του ήταν παρόμοια με ένα περιστατικό τον Ιούλιο, όταν «πάγωσε» για περίπου 20 δευτερόλεπτα σε συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο. Εκείνη τη φορά, αποχώρησε προσωρινά στο γραφείο του με τους βοηθούς του και στη συνέχεια επέστρεψε για να απαντήσει σε περισσότερες ερωτήσεις.

Ο ΜακΚόνελ απάντησε τελικά σε δύο επιπλέον ερωτήσεις στην εκδήλωση του Κεντάκι - αλλά όχι σε αυτή για τις εκλογές του 2026 - και φάνηκε να δυσκολεύεται να μιλήσει. Στη συνέχεια, η βοηθός κήρυξε την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου και ο 81χρονος αποχώρησε αργά από την αίθουσα.

Το γραφείο του είπε στη συνέχεια ότι ο ΜακΚόνελ αισθανόταν «στιγμιαία ζαλισμένος» και θα δει έναν γιατρό πριν από την επόμενη εκδήλωσή του. Ωστόσο, έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι συνέβη ή γιατί.

Τον Μάρτιο, ο ΜακΚόνελ υπέστη διάσειση ενώ έσπασε και μερικά πλευρά αφού έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του μετά από μια εκδήλωση σε ξενοδοχείο. Επέστρεψε στη Γερουσία μετά από 6 εβδομάδες και φάνηκε να περπατά πιο αργά ενώ και η ομιλία του συχνά ακουγόταν επιβραδυμένη.

Ο ΜακΚόνελ έπασχε από πολιομυελίτιδα στην πρώιμη παιδική του ηλικία και έχει κάποια δυσκολία ως ενήλικας στο ανέβασμα σκαλοπατιών. Εκτός από την πτώση του τον Μάρτιο, σκόνταψε και έπεσε πριν από τέσσερα χρόνια στο σπίτι του στο Κεντάκι, παθαίνοντας κάταγμα στον ώμο που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση.

Ερωτηθείς για τον ΜακΚόνελ το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι μόλις άκουσε τι είχε συμβεί. «Ο Μιτς είναι φίλος, όπως γνωρίζετε», είπε ο Μπάιντεν. «Δεν κάνω πλάκα… Είναι καλός φίλος. Θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή μαζί του σήμερα το απόγευμα».

(με πληροφορίες από Associated Press)

Δημοφιλή