ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/08/2018 14:29 EEST

«Κρυφάκουγαν» στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Περιστατικά με υποψηφίους που χρησιμοποιούσαν «ψείρες» στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

michaeljung via Getty Images

Σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων διαβάζουμε:

«Περιστατικά χρήσης «ψειρών» και παρέμβασης στη διαδικασία θεωρητικών εξετάσεων εντοπίστηκαν σήμερα, από τις επιτροπές εξέτασης υποψηφίων οδηγών, στις υπηρεσίες Μεταφορών Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Ενημερώθηκαν τα τοπικά τμήματα της Ασφάλειας που επιλήφθηκαν άμεσα προσάγοντας τους δύο υποψήφιους για την περαιτέρω αστυνομική διερεύνηση των περιστατικών.»

...και απορούμε. Μα, αντιγραφή για να περάσουν τα σήματα; 

Κι όμως. Η ύλη που προβλέπουν οι εξετάσεις του υπουργείου Μεταφορών για την Θεωρητική Εκπαίδευση Υποψηφίων Οδηγών , συνολικά 382 σελίδες μαζί με τα Περιεχόμενα, σε βάζει σε σκέψεις.

Υποτίθεται ότι ένας υποψήφιος πρέπει να διαβάσει αναλυτικά αυτό το βιβλίο και να είναι έτοιμος για να δώσει απαντήσεις.

Στην πράξη, οι πιο επιμελείς υποψήφιοι κάνουν μία καλή ανάγνωση στα κεφάλαια που θεωρούνται βασικά, ενώ υπάρχουν «θέματα SOS» στα οποία δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή.

Ταυτόχρονα, μαθαίνουν να ερμηνεύουν τα σήματα κυκλοφορίας - τουλάχιστον τα περισσότερα. Χωρίς αυτή τη βασική γνώση, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στους δρόμους κρατώντας τιμόνι. Ή μήπως μπορεί, αν λάβουμε υπόψιν πόσο συχνά ακούμε για οδηγούς που «πήραν νύχτα» το δίπλωμα, δίνοντας κάτι παραπάνω...