ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/07/2018 14:17 EEST | Updated 18/07/2018 14:18 EEST

Αντιμέτωποι με ποινή δύο ετών φυλάκισης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Eurokinissi

Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών φέρονται να είναι αντιμέτωποι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, επικαλούμενος τουρκικές εισαγγελικές πηγές.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, η θέση των δύο Ελλήνων φέρεται να βαρύνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι στρατιωτικοί και όφειλαν να έχουν την ελάχιστη γνώση του προσανατολισμού στη συγκεκριμένη περιοχή- ωστόσο εξακολουθούν να μην έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος τους.

Επισήμως πάντως δεν έχει ασκηθεί καμία κατηγορία από την τουρκική δικαιοσύνη. Ο Άγγελος Μητρετώδης είπε στο δικαστήριο πως δεν είχε πρόθεση διάπραξης αδικήματος, και αντίστοιχη ήταν και η κατάθεση του Δημήτρη Κούκλατζη. Ωστόσο ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε πως υπάρχει «ισχυρή υποψία του εγκλήματος της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» και ζήτησε συνέχιση της εξέτασης του ψηφιακού υλικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι «λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δύο έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους».

Sponsored Post