Άντρας ισχυρίζεται ότι έχει βρει το χαμένο αεροπλάνο MH370 στο Google Earth

Ο 64χρονος Αυστραλός Πίτερ Μακ Μάχον είναι μηχανικός, ισχυρίζεται ότι έχει εργαστεί στις έρευνες συντριβών αεροσκαφών για περισσότερα από 25 χρόνια και επιμένει ότι έχει ανακαλύψει το χαμένο αεροσκάφος MH370 που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014 και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 239 επιβατών.

Οι έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2017. Ωστόσο, ο Μακ Μάχον πιστεύει ότι το Google Maps και οι εικόνες της NASA τον βοήθησαν να βρει το MH370. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το αεροσκάφος βρίσκεται στα 10 μίλια νότια του μικρού νησιού Round Island, κοντά στο νησί Μαυρίκιο, μια περιοχή που δεν είχε συμπεριληφθεί στα μέρη όπου εξέτασαν οι ερευνητές.

Ο 64χρονος ότι υπάρχει μια εικόνα που δείχνει την ουρά και τα φτερά του αεροπλάνου να επιπλέει στον ωκεανό. Παρόλα αυτά αξιωματούχοι των ΗΠΑ παραμένουν στις τελικές εκτιμήσεις τους και τον Ινδικό Ωκεανό ως το μέρος όπου βρίσκονται κομμάτια του αεροσκάφους.

Ο Μακ Μάχον έστειλε την αναφορά των ερευνών του στα γραφεία μεταφορών και ασφαλείας στην Αυστραλία, όπου επιβεβαιώθηκε ότι τα ευρήματα ανήκουν στο αεροσκάφος.

Οι Αμερικανοί ερευνητές όμως, επιμένουν ότι αυτές οι έρευνες δεν είναι αληθείς και τα κομμάτια του αεροσκάφους πολύ πιθανόν να βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό.

Πηγή: Metro