ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/03/2020 12:12 EET

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρόστιμο 150 ευρώ σε 164 πολίτες σε ένα 24ωρο

Και συλλήψεις ατόμων που λειτουργούσαν καταστήματα παρά τις απαγορεύσεις.

Eurokinnissi/prostima
Eurokinnissi/prostima

«Βροχή» από πρόστιμα ύψους 150 ευρώ αναμένεται να ρίξει η ΕΛ.ΑΣ. στους πολίτες που δεν συμμορφώνονται στους περιορισμούς των μετακινήσεων που εξαγγέλθηκαν από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, δηλαδή από χθες στις 6.00 το πρωί μέχρι σήμερα στις 6.00 το πρωί, επιβλήθηκαν συνολικά 164 πρόστιμα σε 164 πολίτες. Και αυτό παρότι λόγω της πρώτης ημέρας εφαρμογής του μέτρου, οι έλεγχοι ήταν πιο χαλαροί και οι αστυνομικοί πιο «ελαστικοί». Από σήμερα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι.

Οι πολίτες στους οποίους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα κυκλοφορούσαν χωρίς να έχουν πάνω τους τη σχετική υπεύθυνη δήλωση της και χωρίς να έχουν στείλει το σχετικό μήνυμα από το κινητό τους τηλέφωνο. Υπήρχαν και περιπτώσεις όπου οι πολίτες είχαν πάνω τους υπεύθυνη δήλωση για μετακίνηση αλλά αυτή δεν αντιστοιχούσε στον πραγματικό λόγο για τον οποίο ήταν έξω από το σπίτι τους.

Παράλληλα, χθες Δευτέρα έγιναν ακόμα οχτώ συλλήψεις ατόμων που λειτουργούσαν παρά τις απαγορεύσεις καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων.