Πώς γλύτωσε τη διαγραφή ο Σαλμάς όταν δεν υπέγραψε την Προανακριτική για Ξανθό, Κουρουμπλή και Πολάκη

Η διευκρινιστική δήλωση του πρώην υπουργού
SOOC

Για περισσότερες από δύο ώρες «φλέρταρε» με τη διαγραφή του, από την ΚΟ της ΝΔ, βρίσκεται ο Μάριος Σαλμάς.

Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας,άφηναν να φανεί η αντίθεση στη λογική οφθαλμού αντί οφθαλμού. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να είπε σε συνεργάτες του, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο που κάνει η κυβέρνηση με παραπομπές χωρίς να έχουμε στοιχεία.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να έχει δώσει το σύνθημα ότι «πρέπει να πάμε συντεταγμένα στη συγκεκριμένη υπόθεση».Ο πρώην υπουργός κλήθηκε να προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση όπως και έπραξε.

«Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σαλμάς, η οποία κρίθηκε ικανοποιητική από την ηγεσία της ΝΔ.

Την γαλάζια πρόταση υπογράφουν οι 74 βουλευτές της ΝΔ (απουσιάζει της κ.Μάρκου που επισήμως σήμερα εντάσσεται στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις για την προσχώρησή της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης).

Η ΝΔ ζητά τον έλεγχο των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην και νυν ηγεσία του υπουργείου υγείας) και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το αδίκημα της απιστίας με βάση το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, σχετικά με τη μη τιμολόγηση φαρκάκων

Δημοφιλή