Από 14.340 ευρώ το νέο Toyota Aygo X

Ένα ακόμα city-crossover μοντέλο, ήρθε να προστεθεί σε μια κατηγορία που γνωρίζει άνθηση
TOYOTA

Η κατηγορία των SUV – Crossover είναι η πλέον δημοφιλής στην Ευρώπη και βέβαια στην Ελλάδα. Μπορεί η υποκατηγορία B- SUV να έχει τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων και να ακολουθεί η C-SUV, στα μικρομεσαία αμαξώματα, εντούτοις σιγά σιγά θα δούμε και την κατηγορία A-SUV να ανεβαίνει, όσο παρουσιάζονται νέα μοντέλα.

Μέχρι στιγμής, η κατηγορία των μικρών SUV ή καλύτερα city-crossover, είχε εκπρόσωπο το Suzuki Ignis, όμως τώρα ήρθε και το Toyota Aygo X να ενισχύσει τον ανταγωνισμό και μάλιστα με ελαφρώς χαμηλότερη τιμή. Βέβαια, το να δίνεις πάνω από 14.000 ευρώ για ένα μικρό αυτοκίνητο, είναι θέμα της εποχής, διότι πριν 2-3 χρόνια τέτοια μοντέλα κόστιζαν τουλάχιστον 2.000 ευρώ λιγότερο.

Όμως, από τη μια η αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών, ο πλουσιότερος τεχνολογικός εξοπλισμός, αλλά και οι αργές παραγωγές, εκτόξευσαν τις τιμές, για τις οποίες πληρώνει ο τελικός καταναλωτής, όπως πάντα, σε κάθε περίπτωση.

Στο Toyota Aygo X ξεχωρίζουν οι μεγάλοι τροχοί που καταλαμβάνουν το 40% του συνολικού ύψους του, η διχρωμία, η σφηνοειδής οροφή, τα full LED φώτα υψηλής τεχνολογίας που αγκαλιάζουν το πάνω τμήμα του καπό δημιουργώντας ένα σήμα φτερού, η μεγάλη μάσκα, τα φώτα ομίχλης και η ποδιά που αποτελεί μέρος της ταυτότητας του Aygo Χ.

TOYOTA

Πάντως, δεν είναι μόνο αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά και η προαιρετική αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, για πρώτη φορά σε crossover της κατηγορίας A, με το άνοιγμα να έχει αυξηθεί κατά 4 εκ. και με γωνία θέασης αυξημένη κατά 20%.

Το Aygo X, χρησιμοποιεί την επιτυχημένη πλατφόρμα GA-B της αρχιτεκτονικής Toyota Global New Architecture (TNGA), η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το νέο Yaris, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του Aygo X, που έχει μήκος 3,7 μ., όντας 23,5 εκ. μακρύτερο από τον προκάτοχό του, με το μεταξόνιο να έχει αυξηθεί κατά 9 εκ. Φαρδύτερο και κατά 12,5 εκ., φτάνοντας στα 1,74 μ., μόλις 5 χιλιοστά μικρότερο του Yaris. Ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί στα 231 λίτρα, 60 λίτρα παραπάνω από το προηγούμενο μοντέλο.

Με κύκλο στροφής 4,7 μ., μπορεί να ελιχθεί στην πόλη, με το σύστημα διεύθυνσης να έχει ρυθμιστεί για οδήγηση σε αστικά κέντρα και προάστια.

Η θέση οδήγησης είναι ψηλότερη κατά 5,5εκ., με την απόσταση από το έδαφος να είναι κι αυτή αυξημένη κατά 1,1εκ., για καλύτερη ορατότητα.

Το Aygo X εφοδιάζεται με τον ίδιο 3κύλινδρο κινητήρα ενός λίτρου, με ισχύ 72 ίππους και ροπή 93 Nm, που συνδυάζεται με νέο κιβώτιο S-CVT, που προσφέρει διαισθητικές αλλαγές ταχυτήτων και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου στα 4,8 λίτρα/100χλμ., και τις εκπομπές CO2 στα 109 γρ./χλμ.

Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μια ολοκληρωμένη γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense και Advanced Driver Assistance, έχει χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας Toyota Smart Connect και MyT smartphone app, φέρει υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής 9 ιντσών, ασύρματη φόρτιση και ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 14.340 ευρώ.