Πρωτοποριακή τεχνολογία της Volvo που φιλτράρει τον αέρα

Ακόμα πιο καθαρή η ατμόσφαιρα στην καμπίνα, ειδικά με τη λειτουργία του κλιματιστικού.
Breathe cleaner air inside Volvo cars with cutting-edge air purification technology
Breathe cleaner air inside Volvo cars with cutting-edge air purification technology
VOLVO

Μια νέα, προηγμένη τεχνολογία φίλτρων καθαρισμού αέρα εφαρμόζει η Volvo, προκειμένου να προσφέρει πιο βελτιωμένη ποιότητα αέρα στο εσωτερικό των νέων μοντέλων της.

Ο καθαρός αέρας προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την ατομική υγεία και την ασφάλεια, καθώς οι αλλεργίες, το άσθμα και η ατμοσφαιρική μόλυνση, επηρεάζουν αρνητικά εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Το σύστημα Advanced Air Cleaner, που διατίθεται στις νέες σειρές μοντέλων 60 και 90, έχει πιστοποιηθεί ως φιλικό για το άσθμα και την αλλεργία, από την Allergy Standards Limited (ASL), καθώς αφαιρεί από τον εισερχόμενο αέρα έως και 99,9% των αλλεργιογόνων που προέρχονται από το γρασίδι, τα δέντρα, τους θάμνους και τα βότανα.

Volvo Cars' Air Quality
Volvo Cars' Air Quality
VOLVO

Σημειώνεται ότι οι οδηγοί αυτών των μοντέλων, θα μπορούν να αξιολογήσουν εάν θέλουν να φιλτράρουν τον αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου τους, με τη βοήθεια live δεδομένων που δείχνουν τα πραγματικά επίπεδα γύρης και ατμοσφαιρικής ποιότητας στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου. Αυτή η εφαρμογή που αναπτύχθηκε in-house καθιστά τη Volvo τον πρώτο κατασκευαστή αυτοκινήτων που παρέχει στους οδηγούς δεδομένα για τα εξωτερικά επίπεδα μόλυνσης σε πραγματικό χρόνο.

Η τεχνολογία καθαρισμού αέρα μέτρα τα επίπεδα των σωματιδίων PM 2.5 μέσα στην καμπίνα.

Χάρη στον συνδυασμό ενός φίλτρου με βάση συνθετικές ίνες και ιονισμού, το Advanced Air Cleaner, απομονώνει το 95% όλων των σωματιδίων PM 2.5, ενώ μπορεί να αφαιρέσει πάνω από 97% των ανθρωπογενών ιών που προσπαθούν να εισέλθουν στην καμπίνα και να ελαττώσει τα υφιστάμενα επίπεδα των ιών μέσα στο αυτοκίνητο έως και κατά 95%.