ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/04/2018 11:33 EEST

Από τις συνοδείες των vip στη μάχη κατά του εγκλήματος 600 αστυνομικοί

Eurokinissi

Σε ανακατανομή του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., με σκοπό να ενισχυθούν οι μάχιμες αστυνομικές υπηρεσίες, προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε μία προσπάθεια να ενταθούν οι περιπολίες στην Αττική, ως «αντίδοτο» στο μπαράζ ληστειών του τελευταίου διαστήματος, αναμένεται να έχουν αποδεσμευτεί μέχρι αύριο Παρασκευή από τις φρουρές επισήμων περίπου 600 αστυνομικοί. Οι άνδρες αυτοί θα επανδρώσουν τις πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, ενώ θα ενισχυθούν υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» (όπως η Άμεση Δράση, οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ.).

Πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη ανέφεραν ότι την περασμένη εβδομάδα αποδεσμεύτηκαν 100 αστυνομικοί από δικαστικούς. Αρχικά προβλεπόταν η αποδέσμευση 150 ανδρών αλλά μετά από ενστάσεις που υποβλήθηκαν, οι αρμόδιες επιτροπές κατέληξαν στους 100. Έτσι, διορθώθηκαν κάποιες αστοχίες, όπως ήταν η αφαίρεση αστυνομικών από δικαστικούς που χειρίζονται μεγάλες υποθέσεις «υψηλού κινδύνου».

Όσον αφορά στην αποδέσμευση των υπολοίπων 500 αστυνομικών, αυτή θα γίνει από όλες τις κατηγορίες των φυλασσόμενων προσώπων, μετά από επαναξιολόγηση της επικινδυνότητας για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και πολιτικοί θα χάσουν τους συνοδούς τους, καθώς κρίθηκε ότι δεν κινδυνεύουν περισσότερο από άλλους συναδέλφους τους. Σήμερα δεν αποκλείεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ. για τον αριθμό του προσωπικού που εξοικονομήθηκε. Ο κ. Τόσκας έχει ζητήσει άλλωστε από την ηγεσία του Σώματος άμεσα αποτελέσματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε επιχειρήσει και πέρυσι ανάλογο κύμα αποδέσμευσης αστυνομικών από φυλάξεις στόχων. Συνολικά 700 άνδρες απομακρύνθηκαν από συνοδείες επισήμων, κυρίως πολιτικών. Εντύπωση είχε προκαλέσει ότι κάποιοι εξ αυτών -για παράδειγμα πρώην βουλευτές- που έχασαν τις «σκιές» τους διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., παρότι βάσει νόμου δεν δικαιούνταν φύλαξη.

 
Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost