Από τον Γεραπετρίτη της μιας εβδομάδας μάθαμε περισσότερα από τον Καραμανλή των 4 ετών

Διαυγής, προσιτός και με διάθεση για να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του, εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας.
.
.
£Eurokinissi

Μπορεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη, να επέφερε πρόσθετη πίεση για ενημέρωση και μάλιστα «εδώ και τώρα», ωστόσο η αίσθηση που αποκόμισα από την πρώτη επαφή με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που εκτελεί χρέη Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, με αρμοδιότητα να προχωρήσει τις υπηρεσιακές διαδικασίες για τα αίτια του δυστυχήματος αλλά και να θέσει σε «τροχιά» την επόμενη ημέρα του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, ήταν κάτι παραπάνω από θετική.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, με τη μόρφωση που διαθέτει και την πανεπιστημιακή του εμπειρία, κατάφερε σε μόλις μια εβδομάδα, έχοντας παράλληλα ταξίδια στον τόπο του δυστυχήματος και επαφές με φορείς και συνδικαλιστές, να διαβάσει όλες τις συμβάσεις που αφορούν τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, των πολλών τελευταίων ετών, και να αποκτήσει όχι μια σφαιρική άποψη, αλλά μια εμπεριστατωμένη γνώμη για τα δεδομένα.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, με τη δέουσα σοβαρότητα που επιβάλλει η στιγμή αλλά και ο χαρακτήρας του, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, άφησε ανοικτές απαντήσεις σε όλα σε γνώριζε, προκειμένου να επανέλθει και έδειξε διάθεση να μην αφήσει τίποτα στη σκιά και αναπάντητο. Κρατούσε ο ίδιος σημειώσεις με τα επώνυμα των δημοσιογράφων και απαντούσε ονομαστικά, κάτι που δείχνει σεβασμό προς τη δουλειά μας. Μου έκανε, ακόμα, εντύπωση, ότι όταν τον ρώτησα για τα social media που χρησιμοποιούν οι υπουργοί και τις συχνές τηλεοπτικές τους εμφανίσεις σε εκπομπές ποικίλης ύλης, προκειμένου να δώσουν «ειδήσεις», ο ίδιος μού είπε ότι δεν διαθέτει social media και βέβαια εμφανίζεται ελάχιστα και όταν πρέπει.

Η εκτίμησή μου είναι ότι από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, της μιας εβδομάδας στη θέση αυτή, μάθαμε περισσότερα, σε θέματα σιδηροδρόμων, από όσα με τον Κώστα Καραμανλή, των 4 ετών θητείας ως Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Τη στιγμή που ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι βρίσκεται συνεχώς στη διάθεση όλων των δημοσιογράφων, για να δίνει απαντήσεις, ο προκάτοχός του είχε διακόψει τις συνεντεύξεις τύπου –και δεν είναι δικαιολογία η πανδημία του κορονοϊού- και ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του. Βέβαια, το ίδιο έχουν κάνει οι περισσότεροι υπουργοί! Δεν αμφισβητώ το έργο που συντελέστηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων και με δρομολόγηση νέων, ωστόσο, όπως ρώτησα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, αν είχαμε τακτικές συναντήσεις με τον πρώην υπουργό και θέταμε τα ζητήματα που γνωρίζουμε ως αρμόδιοι ρεπόρτερ, ίσως να είχαμε προλάβει καταστάσεις, αν όχι και το τραγικό συμβάν.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα