ΔΙΕΘΝΕΣ
05/06/2019 15:27 EEST

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε βάρος του Skype: Θεωρείται φορέας τηλεπικοινωνιών

Η Microsoft είπε πως θα συμμορφωθεί στην απόφαση.

Yanawut via Getty Images

Η δημοφιλής υπηρεσία κλήσεων και messaging της Microsoft, Skype, μπορεί να θεωρηθεί φορέας τηλεπικοινωνιών, καθώς παρέχει υπηρεσίες επί πληρωμή και έχει συμφωνίες με διαχειριστές δικτύων για την προώθηση κλήσεων, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την Τετάρτη.

Βελγικό δικαστήριο και το Βελγικό Ινστιτούτο Ταχυδρομικών και Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών (IBPT) είχε ζητήσει την καθοδήγηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με το αν η υπηρεσία SkypeOut του Skype, που επιτρέπει στους χρήστες να καλούν από υπολογιστές σε σταθερά ή κινητά τηλέφωνα με πληρωμή, θα έπρεπε να υπόκειται στους ίδιους κανονισμούς με μια «παραδοσιακή» εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Το Skype είχε υποστηρίξει πως το ίδιο δεν μεταδίδει σήμα, και δεν παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικών τηλεπικοινωνιών όπως αυτές που ορίζονται με βάση τους σημερινούς κανόνες της ΕΕ.

Η Microsoft είπε πως θα συμμορφωθεί στην απόφαση, που επιτάσσει η επί πληρωμή υπηρεσία να υπόκειται σε πιο αυστηρούς κανόνες.

Επιδιώκοντας να καλύψει το κενό μεταξύ «παραδοσιακών» φορέων τηλεπικοινωνιών και νέων, διαδικτυακών ανταγωνιστών τους, η Κομισιόν είχε πριν από δύο χρόνια υιοθετήσει κανόνες για τον κλάδο, γνωστές ως Ευρωπαϊκός Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, που καλύπτει το Skype, το Whatsapp, το Facebook Messenger και άλλες υπηρεσίες VoIP (voice over internet protocol).

Οι χώρες της ΕΕ έχουν περιθώριο ως το τέλος του 2020 για να εφαρμόσουν τους κανόνες αυτούς.

Sponsored Post