Απόπειρα δολοφονίας Φίτσο: Δεν μεταβιβάζονται τα καθήκοντα του, μερικώς επικοινωνείΣταθερή αλλά σοβαρή η κατάσταση της υγείας του - Υπεβλήθη σε νέα επέμβαση

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ακόμη σοβαρή αν και έχει σταθεροποιηθεί. Υπεβλήθη σε νέα επέμβαση. Δεν θα γίνει ακόμη διακομιδή σε νοσοκομείο στην Μπρατισλάβα.
via Associated Press

Η κατάσταση του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, σε βάρος του οποίου έγινε δολοφονική επίθεση, έχει σταθεροποιηθεί αλλά παραμένει σοβαρή, δήλωσε η υπουργός Υγείας της χώρας, Ζουζάνα Ντολίνκοβα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σλοβακίας είπε πως η διακομιδή του Φίτσο στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα από το νοσοκομείο της μικρής πόλης που βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου πυροβολήθηκε, δεν πρόκειται να γίνει τις ερχόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχει ανάγκη να μεταβιβαστούν τα επίσημα καθήκοντα του Φίτσο και κάποια επικοινωνία με τον πρωθυπουργό υπάρχει, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ στους δημοσιογράφους μπροστά από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Φίτσο.

Ο Φίτσο υποβλήθηκε σε δίωρη χειρουργική επέμβαση ξανά την Παρασκευή, η οποία αύξησε τις ελπίδες για ανάρρωσή του.

Η επίθεση προκάλεσε σοκ σε όλη την Ευρώπη και ανησυχίες σχετικά με την πολιτική κατάσταση πόλωσης που επικρατεί στη χώρα των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η αστυνομία της Σλοβακίας απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος ενός άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με εισαγγελείς είναι ο Γιουράι Σ., για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τοπικά ειδησεογραφικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο 71χρονος είναι πρώην φρουρός ασφαλείας σε εμπορικό κέντρο και συγγραφέας τριών ποιητικών συλλογών.

Πηγές: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή