Απόπειρα δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο: Η κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Τι πληροφορίες υπάρχουν.
via Associated Press

Ως ιδιαίτερα σοβαρή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook το απόγευμα, η ζωή του διέτρεχε κίνδυνο, ενώ το βράδυ ο υπουργός Άμυνας είπε ότι ο Φίτσο ήταν ακόμα στο χειρουργείο και η κατάστασή του ήταν «εξαιρετικά σοβαρή», με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για τη ζωή του, καθώς είχε υποστεί «σοβαρά πολυτραύματα». Όπως είπε ο Ρόμπερτ Κάλινακ, «η κατάσταση είναι κακή» και ο πρωθυπουργός «αγωνίζεται για τη ζωή του», καθώς ήταν στο χειρουργείο για πάνω από τρεισήμισι ώρες.

Σύμφωνα με το Aktuality, έχει τρία τραύματα: Δύο στο χέρι και ένα στην κοιλιά. Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο.

«Μεταξύ ζωής και θανάτου» βρίσκεται ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο. Στην επίσημη σελίδα του Σλοβάκου πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Φίτσο δέχθηκε «πολλές σφαίρες».

Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο πριν μεταφερθεί αργότερα σε άλλο νοσοκομείο, στη Μπάνσκα Μπίστριτσα, ανατολικά της Χάντλοβα.

Δημοφιλή