ΔΙΕΘΝΕΣ
09/08/2021 22:36 EEST | Updated 09/08/2021 22:39 EEST

Απρόοπτο με τη Γέφυρα του Λονδίνου, κόλλησε «ανοιχτή»

Ουρές και προβλήματα στην οδική κυκλοφορία, για όποιον ήθελε να διασχίσει τον ποταμό Τάμεση.

Henry Nicholls via Reuters

Η διάσημη Tower Bridge, γνωστή και ως Γέφυρα του Λονδίνου, κόλλησε στην ανοιχτή του θέση για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο λόγω τεχνικού σφάλματος τη Δευτέρα, δημιουργώντας ουρές και προβλήματα στην οδική κυκλοφορία, για όποιον ήθελε να διασχίσει τον ποταμό Τάμεση.

Το πέρασμα ηλικίας 127 ετών έκλεισε και στα δύο ρεύματα, τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τους πεζούς.

Henry Nicholls via Reuters

Η γέφυρα, η οποία επιτρέπει στα σκάφη να περνούν από κάτω ανυψώνοντας το δρόμο που την διασχίζει, κόλλησε λίγο πριν τις 2:45 το μεσημέρι (τοπική ώρα), δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομικής δύναμης του Λονδίνου.

Henry Nicholls via Reuters
Henry Nicholls via Reuters

Από το 1976, οι δύο βραχίονες της γέφυρας λειτουργούν με κινητήρες που χρησιμοποιούν πετρέλαιο και ηλεκτρισμό, αντικαθιστώντας τους αρχικούς ατμοκίνητους που χρονολογούνταν από τον 19ο αιώνα.

«Λόγω τεχνικού ζητήματος, η Tower Bridge έχει κολλήσει προς το παρόν σε ανυψωμένη θέση», δήλωσε εκπρόσωπος της City of London Corporation, στην οποία ανήκει η γέφυρα. «Εργαζόμαστε για να επιλύσουμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατό».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που η γέφυρα κολλάει. Τον Αύγουστο του 2020, έκλεισε για περισσότερο από 24 ώρες, όταν κόλλησε ξανά σε ανοιχτή θέση.

(με πληροφορίες από Reuters, BBC)