Αργυρό βραβείο για τις ταινίες προβολής ΕΟΤ και Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με τα Silver Award διακρίθηκαν οι ταινίες «Greece Does Have a Winter» και «Peloponnese. Greece beyond the obvious», στο International Tourism Film Festival Africa.
EOT

Δύο εξαιρετικές σε σύλληψη και εκτέλεση παραγωγές προβολής, τόσο της Ελλάδας, μέσω του ΕΟΤ, όσο και ειδικά της Πελοποννήσου, μέσω της Περιφέρειας, βρέθηκαν στις κορυφαίες θέσεις των διακρίσεων στο 4o Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αφρικής.

Συγκεκριμένα, για το βίντεο της χειμερινής διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ «Greece Does Have a Winter», η χώρα μας απέσπασε το Ασημένιο Βραβείο (Silver Award) στην κατηγορία «Τουριστικός Προορισμός: Χώρα» (Destination Country), όπου πρώτευσαν τα βίντεο της Ουγκάντα και της Αυστραλίας.

Στον ίδιο διαγωνισμό, το βίντεο της διαφημιστικής καμπάνιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Peloponnese. Greece beyond the obvious», πήρε επίσης το Silver Award στην κατηγορία «Τουριστικός Προορισμός: Περιφέρεια» (Destination Region), με το χρυσό βραβείο να μοιράζονται το Πόρτο και η Βόρεια Πορτογαλία, με την Ανδαλουσία.

Η επιτυχημένη χειμερινή διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού είχε ως στόχο, να προβάλλει την ομορφιά των ελληνικών ηπειρωτικών προορισμών και τις πλούσιες εμπειρίες που μπορούν να απολαύσουν οι χειμερινοί ταξιδιώτες στην ενδοχώρα. Η ενίσχυση και η προβολή του χειμερινού τουρισμού στην χώρα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής επικοινωνίας του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η Ελλάδα είναι τουριστικός προορισμός για όλον τον χρόνο!

Το 4o Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αφρικής, πραγματοποιήθηκε 4-7 Μαΐου 2022 στο Κέιπ Τάουν με 315 συμμετοχές οπτικοακουστικών παραγωγών από 55 χώρες. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν επαγγελματίες με εξειδίκευση στο μάρκετινγκ, τον τουρισμό και τα οπτικοακουστικά μέσα.

Στόχος του ITFFA είναι να τιμήσει τις καλύτερες τουριστικές ταινίες και ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο και να τονώσει την ανάπτυξη της τουριστικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Οι θεματικές του κατηγορίες καλύπτουν διάφορους τομείς του τουρισμού, όπως οι Προορισμοί, τα Προϊόντα και οι Υπηρεσίες. Το φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με την International Committee of Tourism Film Festivals (CIFFT) και την πόλη του Κέιπ Τάουν.

Popular in the Community