Νέα τουριστική ταυτότητα η Κύπρος. Ξεκινούν ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την Ελλάδα.

Το νησί της Αφροδίτης θέτει στόχο να γίνει προορισμός όλον τον χρόνο, αυξάνοντας τον τουρισμό και τον χειμώνα.
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών της η Κύπρος, όσον αφορά τον τουρισμό, παρουσιάζοντας ένα στοχευμένο πλάνο δράσεων, με νέα τουριστική ταυτότητα και νέο τουριστικό λογότυπο Love Cyprus, που αντικαθιστά το Cyprus in your heart.

Σύμφωνα με τον Σάββα Περδίο, υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου «στόχος είναι όχι να φέρουμε περισσότερους τουρίστες, αλλά να προσέχουμε τον προορισμό. Να καταστεί η Κύπρος ολόχρονος προορισμός και να φθάσει στο 40% τουρισμό τον χειμώνα από 25% που είναι τώρα.

Για να καταστεί εφικτό αυτό, η Κύπρος διατηρεί τα κεκτημένα, όμως προχωρά στην επόμενη μέρα ώστε να γίνει ένα ψηφιακά έξυπνος προορισμός, που σέβεται το περιβάλλον, και είναι ελκυστικός.

Σάββας Περδίος
Σάββας Περδίος
ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Βασικό μέλημα της πολιτικής του Σάββα Περδίου, είναι τα τουριστικά οφέλη να διοχετεύονται σε όλη την Κύπρο και όχι μόνο στα παράλια. «Ηταν λάθος του παρελθόντος και δεν θα το επαναλάβουμε. Θα διοχετεύσουμε τα οφέλη στα ορεινά και τα απομακρυσμένα μέρη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το Υφυπουργείο Τουρισμού υλοποιεί έρευνα για το περιβάλλον, ενώ απαντά στις προκλήσεις της εποχής με την πανδημία, με επαναπροσδιορισμό του τουρισμού, έμφαση στον «αργό» τουρισμό (slow tourism), μικρότερου μεγέθους συνέδρια, στηρίζοντας τις απομακρυσμένες περιοχές με επίκεντρο τις ορεινές περιοχές και τα επισκέψιμα αγροκτήματα, το camping και το glambing, την οικοτεχνία, και τα εργαστήρια χειροτεχνίας, παρέχοντας αυθεντικές εμπειρίες.

Η Κύπρος θα βασιστεί στις υποδομές ειδικών ενδιαφερόντων, καθώς ανοίγει καζίνο τέλος του χρόνου με resort στη Λεμεσό, στις μαρίνες (Λεμεσός, Αγία Νάπα και Πρωταράς), στα πολλά γήπεδα γκολφ, στα δασικά καταφύγια, τα οινοποιεία, τα κέντρα καταδύσεων, και στις υποδομές για ποδηλασία, αναλαμβάνοντας το L’ Eetape Cyprus tour de France, για τρία χρόνια.

Επίσης, από το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, θα αντλήσει 40 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν σε: υποδομές υγείας ευεξίας - αποκατάστασης, ιατρικού τουρισμού και βοηθούμενης διαβίωσης σε ξενοδοχεία, αναβάθμιση ξενοδοχείων σε ορεινά και αναβάθμιση αγροτουριστκών καταλυμάτων, σε χώρους για εργαστήρια χειροτεχνίας και αυθεντικών εμπειριών, σε αναβάθμιση εστιατορίων και πωλητηρίων προϊόντων που παράγονται στο νησί, ώστε να ενισχυθούν οι αγρότες.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, θα προβάλλει τις 12 ετικέτες ποιότητας ΥΦΤ, τα labels: Theme Parks of Cyprus με βάση τη λεβάντα ή την παραδοσιακή φορεσιά, τις 69 παραλίες με γαλάζιες σημαίες, το κυπριακό πρόγευμα Kalimera και το brunch – taste Cyprus που πιστοποιεί εστιατόρια και μαγαζιά που σέβονται τα παραδοσιακά προϊόντα, τα vegan friendly ξενοδοχεία, το Les Vignobles de la Grande Commanderie, το κρασί που βρίσκεις μόνο σε 14 χωριά, το γεωπάρκο Τροόδους που καλύπτει το 15% του νησιού, τα nature trails, τα colourful villages, τα Christmas villages που ξεκίνησαν το 2021 ήταν 5, που δείχνουν τι μπορεί να προσφέρει το νησί τον χειμώνα, τη Heartland of legends διαδρομή 3.000 χλμ. γεμάτη από αυθεντικές εμπειρίες, όπου μπορείς να πας σε οινοποιείο να μαζέψεις σταφύλια και να φτιάξεις κρασί, για παράδειγμα.

Η Κύπρος, λοιπόν, σε προβάλλει πλέον το «ήλιος – θάλασσα» αλλά τις αυθεντικές εμπειρίες.

Καταλήγοντας, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κύπρου, Βασίλης Δημητριάδης, έπειτα από πάνω από δύο δεκαετίες, η Κύπρος, με επιδοτούμενα δρομολόγια, θα συνδέεται ακτοπλοϊκώς, από τον Ιούνιο, με την Ελλάδα και σε 30 ώρες ταξίδι θα υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα στο πλοίο και θα είναι ιδανικό για ταξίδια με μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητα.

Popular in the Community