Ασυμμετρία της γνώσης ως προς το άπειρον και το Φως

Ο Γλάρος Ιωνάθαν και ο Μικρός Πρίγκιπας με αγγίζουν πολύ περισσότερο για να καταλάβω...
Mads Perch via Getty Images

Ορμώμενη από συνεντεύξεις μεγάλων επιστημόνων του 21ου αιώνα περί δημιουργίας του Σύμπαντος θέλω να εκφράσω κάποιες ενστάσεις οι οποίες, χωρίς πολύπλοκα μαθηματικά και προηγμένους κανόνες της φυσικής, μου γεννήθηκαν θέτοντας απλώς και μόνο έλλογους συνειρμούς.

Γιατί οι άνθρωποι επιμένουν πεισματικά να αποδείξουν ότι τα πάντα εγένοντο με κάποια άλλη παρέμβαση και όχι με αυτή του Ενός και μοναδικού Θεού; Ποιος έδωσε εντολή στην ύλη να κάνει collapse; Το Σύμπαν δεν είναι μηχανή που αυτοδυναμιτίσθηκε σε κάποια φάση αδράνειας … Αδυνατώ να πιστέψω ότι σε κάποια δεδομένη στιγμή αδράνειας του άχρονου χρόνου το ανύπαρκτο Σύμπαν επαναστάτησε και δημιούργησε το Big Bang.

Θεωρώ ότι έχουμε ανάγκη να δημιουργούμε έννοιες συμβατικές με τον πεπερασμένο μας νου διότι εκ φύσεως αλαζών ο άνθρωπος στρέφεται κατά του «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος»… κατά του Κτίστη του. Η δημιουργία της εννοίας του χρόνου συμβατή με τα ανθρώπινα δεδομένα ήταν περισσότερο αναγκαία για να δικαιολογεί τη φθαρτή του προέλευση από ύλη σε ύλη ( χου εις χουν ). Το βιβλίο της Γενέσεως ίσως υπήρξε, όταν εγράφη, για τις αλλοτινές εποχές ό,τι είναι σήμερα για τον κόσμο μας η θεωρία της Σχετικότητος και η Θεωρία των Πάντων του Hawking , είναι ένας τρόπος εξιλέωσης της ανθρώπινης αδυναμίας στον Ανώτερο Νου. Η ασυμμετρία της γνώσης ως προς την αρμονία δημιουργεί στρέβλωση της αλήθειας , του φωτός.

Η απουσία θεοποίησης από την αρχαιότητα της εννοίας του χρόνου για μένα σημαίνει «σεβασμός στο ακατανόητο, στο ασύλληπτο», ο χρόνος είναι σαν την ευθεία στη γεωμετρία… χωρίς προσδιορισμό… «θα σε αγαπώ μέχρι την αρχή του χρόνου» σημαίνει για πάντα εφόσον και η ρήση αυτή ανάγεται στο διηνεκές, στο άπειρο εκεί που ο θεός κατοικεί Άχρονος και Άναρχος, στη χώρα του Αχωρήτου. Δεν υπάρχει υπερβατική ικανότητα του ανθρωπίνου νου για να συλλάβει τη χώρα του άχρονου Αχωρήτου.

Όλα αυτές οι διάνοιες με δείκτη ευφυΐας ανώτερο του κοινού νου που ήταν σε θέση να αντιληφθούν πολύ σημαντικά πράγματα προσπαθώντας να πλησιάσουν τη δημιουργία του κόσμου, με ανώτερα μαθηματικά, εξισώσεις και νούμερα ασύλληπτα για τον κοινό άνθρωπο με σκοπό να κατανοήσουν το ακατανόητο και να προσδώσουν ανθρώπινη φύση και ερμηνεία σε θεϊκά έργα και από ανθρώπινο εγωισμό, να καταρρίψουν το επέκεινα με νούμερα αστρονομικά να ερμηνεύσουν αυτό που είναι δημιουργία του Ενός. Οι μεγαλειώδεις θεωρίες πολλών επιφανών επιστημόνων, εντεταγμένοι στην αθεΐα, τους οδήγησε σε πλάνες , σε σκέψεις προϋπαρχούσης αιτίας που δημιούργησε το big bang. Δεν υπάρχει Σύμπαν sur mesure το οποίο να εκπληροί μάταιους ευσεβείς πόθους.

Στη θεωρία του ο Hawking με τον Hertog αναφέρουν:

Στη νέα θεωρία, ο αέναος πληθωρισμός είναι μια άχρονη κατάσταση πάνω σε μια επιφάνεια του χώρου στην αρχή του χρόνου.

Ποιος είναι ο χώρος που συγκεκριμενοποιείται και ποιά είναι η αρχή του χρόνου εφόσον η κατάσταση είναι άχρονη; Αν μπορούσαμε να κατανοήσουμε και να συλλάβουμε την αρχή της Αρχής ή της Γενέσεως τότε θα ήμασταν και εμείς Θεοί, Πλάστες συμπάντων κόσμων.

Η ανθρώπινη αδυναμία και η προσπάθεια να προσδώσουν σάρκα και οστά σε έννοιες που κινούνται πέραν του χειροπιαστού και πεπερασμένου, πέραν του ορατού, του κατανοητού, οδηγούνται σε εξισώσεις που λύνουν με μαθηματικό τρόπο τη ματαιότητα του θέματος και αποδεικνύει ότι το ερώτημα παραμένει: Ποιος έδωσε εντολή για να γίνει το big bang;

Μήπως θα πρέπει να κατανοήσουμε πρώτα την εξίσωση: Γνώση + εγωισμός/ αλαζονεία = αθεΐα και εφόσον διεισδύσουμε στον εαυτό μας, τότε ταπεινά θα ομολογήσουμε την ύπαρξη του μοναδικού Αρχιτέκτονάς του Σύμπαντος κόσμου και εμείς εδώ απειροελάχιστα σωματίδια της σοφίας Του κινούμενα ανάμεσα σε θεωρίες και υποθέσεις για να εξηγήσουμε αυτό που δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε και ποτέ δεν θα φτάσουμε. Ο Γλάρος Ιωνάθαν και ο Μικρός Πρίγκιπας με αγγίζουν πολύ περισσότερο για να καταλάβω, και θα είμαι ευτυχής, μέσω αυτών των πολύ απλών ιστοριών, την ύπαρξη του Άπειρου και Ασυλλήπτου που με απλούς κώδικες ζωής μπορούμε να ανεβούμε μυστηριακά και ταπεινά και να τολμήσουμε να κατανοήσουμε τα εκατομμύρια των εκατομμύριων (ουκ έστιν αριθμός) τάξεις των αγγελικών αύλων δυνάμεων. Τότε θα έχουμε εγκλείσει όλο το Σύμπαν μέσα μας!

Δημοφιλή