Ασιατικοί Αγώνες: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του κριτή που χτυπήθηκε από σφύρα

Ο Αλί Ζανκάουι έριξε την βολή, αλλά η σφύρα χτύπησε στο προστατευτικό δίχτυ και έπεσε με δύναμη πάνω στον κριτή ο οποίος στεκόταν στην καρέκλα του.
Ο κριτής που χτυπήθηκε κατά λάθος από μια σφύρα βάρους 7 κιλών το βράδυ του Σαββάτου στους 19ους Ασιατικούς Αγώνες στο Χανγκτσόου της Κίνας είναι πλέον σε σταθερή κατάσταση και προγραμματίζεται χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή των αγώνων.
Ο κριτής που χτυπήθηκε κατά λάθος από μια σφύρα βάρους 7 κιλών το βράδυ του Σαββάτου στους 19ους Ασιατικούς Αγώνες στο Χανγκτσόου της Κίνας είναι πλέον σε σταθερή κατάσταση και προγραμματίζεται χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή των αγώνων.
twitter/China News

Ένας κριτής του στίβου υπέστη κάταγμα στο πόδι και σοβαρή αιμορραγία αφού χτυπήθηκε κατά λάθος από σφύρα στους Ασιατικούς Αγώνες της Χανγκτσόου, αλλά ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον σταθερή.

Το Σάββατο, ο Aλί Ζανκάουι από το Κουβέιτ ετοιμαζόταν για μία από τις ρίψεις του στον τελικό της σφύρας ανδρών στο κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο της πόλης της ανατολικής Κίνας. Αντί όμως να την στείλει ευθεία στο γήπεδο, η σφύρα έφυγε πλάγια και χαμηλά, χτύπησε στο προστατευτικό δίχτυ και έπεσε πάνω στο πόδι του κριτή Huang Qinhua που καθόταν στην καρέκλα του έξω από το δίχτυ.

Αμεσα ο Ζανκάουι χρησιμοποιούσε τα τεράστια χέρια και τη δύναμή του για να ”αυτοσχεδιάσει” έναν επίδεσμο στο μηρό του Huang και να σταματήσει την αιμορραγία. Το ιατρικό προσωπικό μετέφερε τον Huang σε φορείο αφού του εφάρμοσε έναν επίδεσμο και στην συνέχεια, ο κριτής διακομίσθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο.

″Έφτασε στο νοσοκομείο στις 20:15, όπου διαγνώστηκε με ένα ανοιχτό κάταγμα κνήμης δεξιά”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγώνων Xu Deqing σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. ”Προς το παρόν τα ζωτικά του σημεία είναι σταθερά”.

Ο Ζανκάουι έδειχνε σοκαρισμένος και εθεάθη να ρωτάει τον αξιωματούχο, σύμφωνα με μάρτυρα του Reuters.

Όπως συνηθίζεται στους αγώνες στίβου, ο κριτής είχε καθίσει αρκετά μέτρα μακριά από το δίχτυ που μοιάζει με κλουβί και περιβάλλει τον κύκλο ρίψεων, όπου οι αθλητές περιστρέφονται και ρίχνουν τις βολές τους.

Αλλά η δύναμη και η ταχύτητα της ιπτάμενης μεταλλικής σφαίρας βάρους 7,26 κιλών σήμαινε ότι το δίχτυ μπορούσε μόνο να αμβλύνει ελαφρώς την πτήση της σφύρας και όχι να τη σταματήσει εντελώς.

Το δίχτυ στον στίβο είναι σχεδιασμένο να κρέμεται σχετικά χαλαρά για να εμποδίζει τις σφυροκεφαλές και τους δίσκους να αναπηδούν πίσω στους αθλητές μετά από λανθασμένες ρίψεις.

Πολλοί χρήστες της κινεζικής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Weibo, όπου το περιστατικό έγινε trend την Κυριακή, δήλωσαν ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας θα πρέπει να βελτιωθούν για να προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία στους κριτές.

Πηγή: Guardian