ΑΣΟΕΕ: Ξυλόκοπησαν καθηγητή μέσα στο αμφιθέατρο

Ξαφνικά, την ώρα του μαθήματος εισέβαλαν στο αμφιθέατρο τουλάχιστον 10 άτομα και ξεκίνησαν να χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές τον καθηγητή.
ΑΣΟΕΕ
ΑΣΟΕΕ
Eurokinissi

Μπροστά στα μάτια φοιτητών, μέσα στο αμφιθέατρο, την ώρα που παρέδιδε, δέχθηκε επίθεση ένας καθηγητής το Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) το απόγευμα τής Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξαφνικά, την ώρα του μαθήματος, εισέβαλαν στο αμφιθέατρο τουλάχιστον δέκα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και ξεκίνησαν να χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές τον καθηγητή, αλλά και όσους φοιτητές επιχείρησαν να τον προστατεύσουν.

Παρευρισκόμενοι κάλεσαν στο τηλεφωνική κέντρο της Άμεσης Δράσης και ενημέρωσαν για το περιστατικό και αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν μπήκαν στον χώρο της ΑΣΟΕΕ ή όχι.

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: Πλήττεται το Πανεπιστήμιο και το κύρος του

«Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Καταδικάζουμε απερίφραστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση βίας, που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοιχτού, δημοκρατικού, δημόσιου Πανεπιστήμιου. Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας. Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου ενημέρωσαν αμέσως τις αρμόδιες αρχές και ζητούν τον εντοπισμό των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Δημήτρης Μπουραντώνης. Πρόσθεσε δε, πως τα παραπάνω αποτελούνε δήλωση και του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Αντιδράσεις και ομόθυμη καταδίκη

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την επίθεση τραμπούκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι βιαιοπράγησαν την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος, σε βάρος και φοιτητών. Βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, σε χώρους έρευνας και διδασκαλίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανένα απολύτως λόγο. Οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη» αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και προσθέτει: «Η Κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ασφάλειας της ακαδημαϊκής κοινότητας.Το έχουμε αποδείξει με πράξεις και θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις στην κατεύθυνση αυτή».

«Η επίθεση κουκουλοφόρων τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών καταδικάζεται αυτονόητα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει: «Η ντροπιαστική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον ίδιο τον χώρο του πανεπιστημίου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που αυτονόητα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι δυσφημούν για ακόμη μία φορά το φοιτητικό κίνημα, με το οποίο όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και βρίσκονται σε ευθεία ιδεολογική, πολιτική και ηθική αντιπαράθεση».

«Ακόμα, η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει: «Καλούμε κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου, τονίζει: «Τα απαράδεκτα περιστατικά βίας εναντίον του πανεπιστημιακού προσωπικού καταδεικνύουν το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης στα ΑΕΙ, καθώς επιβεβαιώνουν την αδυναμία εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν με τυμπανοκρουσίες και καθημερινά αποδεικνύονται ατελή και αναποτελεσματικά. Το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την ασφάλεια των ΑΕΙ, τη μόνη εφικτή και ρεαλιστική επιλογή».

Popular in the Community