Στα χέρια της ΕΛΑΣ καταζητούμενος για τη δολοφονία Ρώσου εκτελεστή

Τον περίμεναν στο αεροδρόμιο.
Eurokinissi

Νόμιζε ότι επειδή πέρασαν είκοσι πέντε χρόνια και επειδή κυκλοφορούσε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αποφάσισε να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη. Μόλις πάτησε το πόδι του όμως στο αεροδρόμιο, του πέρασαν χειροπέδες.

Πρόκειται για έναν 48χρονο ομογενή από τη Γεωργία, σε βάρος του οποίου οι ελληνικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του Ρώσου εκτελεστή και της συντρόφου του, που διαπράχθηκαν το 1997 στην Αττική.

Τα στελέχη της Ασφάλειας ενημερώθηκαν από τους Κυπρίους συναδέλφους τους ότι ο 48χρονος με αεροπλάνο ήταν να ταξιδέψει προς τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα τής Δευτέρας και τον περίμεναν.

Η δολοφονία του Αλεξάντερ Σολόνικ και της συντρόφου του, η οποία εργαζόταν ως μοντέλο, το 1997 είχε συνταράξει το πανελλήνιο, καθώς οι δράστες είχαν τεμαχίσει και κρύψει σε μία βαλίτσα το πτώμα της γυναίκας, ενώ είχαν πετάξει σε χωράφι στο Λαγονήσι, τον Ρώσο εκτελεστή.

Οι Έλληνες αστυνομικοί από το 2005 διαπίστωσαν από την έρευνά τους ότι ο 48χρονος ομογενής από τη Γεωργία ήταν ο ηθικός αυτουργός, αλλά έμαθαν ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό, και έτσι εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σε βάρος του.

Ο Αλεξάντερ Σολόνικ, το θύμα, είχε αποκτήσει το προσωνύμιο ”Μέγας Αλέξανδρος”, είχε διαπράξει την πρώτη δολοφονία του το 1990 και πολύ γρήγορα είχε γίνει ακριβοπληρωμένος εκτελεστής για φατρίες της ρωσικής μαφίας.