Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μάγδας Αποστόλου στην Gallery Art Πρίσμα στον Πειραιά

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μάγδας Αποστόλου στην Gallery Art Πρίσμα στον Πειραιά
Apostolou

Η Gallery Art Πρίσμα εγκαινιάζει την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 20.00 την ατομική έκθεση της Μάγδας Αποστόλου, «Τοπία του Ασυνείδητου».

H ζωγράφος αναφέρει για τη δουλειά της: «Η θάλασσα για μένα εκπροσωπεί τη μητέρα όλων των έμβιων όντων. Αποτελεί αφορμή για γαλήνεμα ή αναστάτωση ενώ ταυτόχρονα προκαλεί θαυμασμό».

Η κριτικός και ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου, προλογίζοντας τον κατάλογο της έκθεσης, γράφει: «Ο φόβος, η γαλήνη, ο θυμός, η περισυλλογή , η ένταση, το μυστήριο, η απειλή, η αμφιβολία, το δέος, παίρνουν τη μορφή μιας θάλασσας που άλλοτε μοιάζει με μικρή λίμνη, και άλλοτε είναι ανοικτή και μεγάλη σαν ωκεανός. Δεν είναι παρά οι εσωτερικές εικόνες του ψυχισμού της ζωγράφου που θέλουν να επικοινωνήσουν με αυτές του θεατή, δίνοντας το έναυσμα για πολλές σκέψεις και συνειρμούς που προκαλούν έντονα συναισθήματα.

Apostolou

H ζωγράφος δημιουργεί έργα με μικτές τεχνικές, ακρυλικά, λάδια και επικολλήσεις (χαρτιά και υφάσματα). Οι υφές των υλικών που χρησιμοποιεί , οι πινελιές, τα σταξίματα, τα χρώματα και οι φόρμες, συγκινούν το θεατή και τον αφήνουν ελεύθερο να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του και να δώσει τη δική του ερμηνεία στο κάθε έργο».

H Μάγδα Αποστόλου, γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης(1993-1998) με καθηγητή τον Βαγγέλη Δημητρέα. Το 1996 φοίτησε για ένα χρόνο στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βαρκελώνης με καθηγητή τον Joaquim Chancho. Έργο της έχει συμπεριληφθεί στο σχολικό βιβλίο της Βιολογίας της Α΄ Γυμνασίου. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Διάρκεια Έκθεσης: 2 - 24 Μαρτίου 2018
Gallery Art Πρίσμα, Κουντουριώτου 187, Πειραιάς. τηλ. 2104296790
www.galleryartprisma.gr

Δημοφιλή