«Αγνωστο» αντικείμενο προσεγγίζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Πιο κοντά από όσο περίμεναν.
Marc Ward/Stocktrek Images via Getty Images

Το «Άγνωστο» αντικείμενο που θα προσεγγίσει την Πέμπτη τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), θα βρεθεί σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου και όχι των 4,6 χιλιομέτρων όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos).

Στην ανακοίνωση της Roskosmos αναφέρεται ότι το «άγνωστο» αντικείμενο, που θα προσεγγίσει τον ISS σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Αυτοματοποιημένου συστήματος προειδοποιήσεις για επικίνδυνες καταστάσεις στον διαστημικό χώρο πέριξ της Γης, ανήκει στην κατηγορία των «διαστημικών σκουπιδιών».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του πληροφοριακού αναλυτικού κέντρου СHNIImash (υπάγεται στην Roskosmos) Ίγκορ Μπάκαρας, δήλωσε στο πρακτορείο TASS, ότι το ρωσικό Αυτοματοποιημένο σύστημα προειδοποίησης επικίνδυνων καταστάσεων στον διαστημικό χώρο πέριξ της Γης το 2020 κατέγραψε 220 επικίνδυνες προσεγγίσεις στον ISS αντικειμένων που εντάσσονται στην κατηγορία των διαστημικών σκουπιδιών. Τον περασμένο χρόνο οι εμπειρογνώμονες αναγκάσθηκαν να αλλάξουν δύο φορές την τροχιά του Διαστημικού σταθμού για να αποφευχθούν συγκρούσεις με ”διαστημικά σκουπίδια”.

Δημοφιλή