Ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον θα ταξιδέψει στο διάστημα στις 11 Ιουλίου

Θέλει να προλάβει τον μεγάλο του αντίπαλο, Τζεφ Μπέζος.
Gabe Ginsberg via Getty Images

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον θα ταξιδέψει στην άκρη του διαστήματος στη δοκιμαστική πτήση της Virgin Galactic στις 11 Ιουλίου, δήλωσε η εταιρεία διαστημικού τουρισμού ιδιοκτησίας του την Πέμπτη, προλαβαίνοντας τον επίδοξο αστροναύτη, επίσης δισεκατομμυριούχο, Τζεφ Μπέζος.

Μια επιτυχημένη πτήση του Μπράνσον με το διαστημικό αεροπλάνο VSS Unity της Virgin θα αποτελέσει ορόσημο στον αγώνα για την έναρξη μιας νέας εποχής ιδιωτικών εμπορικών διαστημικών ταξιδιών.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο Μπράνσον θα ταξιδέψει πέρα από την ατμόσφαιρα της Γης πριν από τον Μπέζο, τον ιδρυτή της αντίπαλης επιχείρησης διαστημικού τουρισμού Blue Origin.

Ο Μπέζος, ο οποίος ίδρυσε τον γίγαντα λιανικής Amazon, αναμένεται να πετάξει στο διάστημα στις 20 Ιουλίου μαζί με τον αδερφό του, Μαρκ, την πρωτοπόρο γυναίκα πιλότο Γουόλι Φανκ Wally και ένα άγνωστο έως τώρα άτομο, που έδωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για να λάβει μέρος στην αποστολή.

Ο ιδιότυπος αγώνας δρόμου, στον οποίο συμμετέχει επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX Ελον Μασκ, τροφοδοτείται από την αισιοδοξία ότι τα διαστημικά ταξίδια θα καταστούν εμπορικά, καθώς βελτιώνεται η τεχνολογία και το κόστος πέφτει. Η UBS εκτιμά ότι θα μπορούσε να γίνει μια τουριστική αγορά ετήσιας αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030.

Ο Μασκ δεν έχει δώσει ακόμη ημερομηνία για τη δική του διαστημική πτήση του.

Η αποστολή του Μπράνσον στις 11 Ιουλίου θα είναι η 22η δοκιμή πτήσης για το VSS Unity και το τέταρτο πλήρωμα διαστημικής πτήσης της εταιρείας, δήλωσε η Virgin.

Αλλά θα είναι η πρώτη που θα φέρει πλήρες πλήρωμα με δύο πιλότους και τέσσερις «ειδικούς», συμπεριλαμβανομένου του Μπράνσον.

Προβλέπονται δύο επιπλέον δοκιμαστικές πτήσεις πριν η Virgin ξεκινήσει την εμπορική της υπηρεσία το 2022, δήλωσε η Virgin.

Δημοφιλή