Ο «Οργανισμός Τραμπ» και ο οικονομικός διευθυντής κατηγορούνται για οικονομικές απάτες

Και οι δύο πλευρές αρνηθηκαν τις κατηγορίες.
Carlo Allegri via Reuters

Ο επιχειρηματικός όμιλος του Ντόναλντ Τραμπ μαζί και ο οικονομικός του διευθυντής Αλεν Γουάισελμπεργκ αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες για οικονομικές απάτες και φορολογικές παραβάσεις εις βάρος της πόλης του Μανχάταν, της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και του ομοσπονιακού κράτους.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος τόσο του «Οργανισμού Τραμπ», όσο και του Αλεν Γουάισελμπεργκ, ο οποίος και οδηγήθηκε στο δικαστήριο με χειροπέδες, περιλαμβάνουν συνομωσία με σκοπό να εξαπατήσουν, κλοπή ακίνητης περιουσίας, φορολογική απάτη και παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων. Και οι δύο πλευρές αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Σκοπός ήταν να εξαπατήσουν την εφορία με σκοπό να οφεληθούν οικονομικά και να βγούν κερδισμένα συγκεκριμένα άτομα στην εταιρεία, ανάμεσα τους και ο ίδιος ο Αλεν Γουάισελμπεργκ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «Σκοπός του σχεδίου ήταν να οφεληθούν οικονομικά ο Αλεν Γουάισελμπεργκ.και στελέχη Οργανσιμού κατά τέτοιο τρόπο που να μην γίνει αντιληπτό από την εφορία. Οι οφελημένοι έλαβαν σημαντικά ποσά χωρίς αυτά να φαίνονται στην πραγματική τους αξία. Τα ποσά που ήταν περασμένα στα οικονομικά βιβλία εμφανίζονταν μικρότερα απ′ ότι στην πραγματικότητα ούτως ώστε να είναι χαμηλότερη και η καταβολή των φόρων».

Οι κατηγορίες κατά του Γουάισελμπεργκ και άλλων στελεχών του ομίλου σχετίζονται με ανταμοιβές σε είδος, όπως δωρεάν ενοικίαση πολυτελών διαμερισμάτων και «παραχώρηση» πανάκριβων αυτοκινήτων.

Andrew Kelly via Reuters

Στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Πέμπτη, αλλά το κατηγορητήριο που συνέταξε ο εισαγγελέας του Μανχάταν εναντίον της επιχείρησής του θα μπορούσαν να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στην εταιρεία. Όπως σημειώνουν οι New York Times θα μπορούσε να επηρεάσει τις σχέσεις του με τράπεζες και επιχειρηματικούς εταίρους, καθώς και οποιαδήποτε μελλοντική σκέψη για την θέση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών..

Σε δήλωσή του στις αρχές της εβδομάδας, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για προκατειλημμένους εισαγγελείς και επέμεινε ότι οι ενέργειες της εταιρείας του δεν συνιστούν «κατά κανέναν τρόπο έγκλημα».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα