Αγγλία: Ανδρας με σπασμένο ανιχνευτή ανακάλυψε το μεγαλύτερο ψήγμα χρυσού που βρέθηκε ποτέ

Το αντικείμενο, με το παρατσούκλι «Hiro's Nugget», πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο ψήγμα χρυσού που ανακαλύφθηκε ποτέ στην Αγγλία.
.
.
bid.mullocksauctions.co.uk

Ο Ρίτσαρντ Μπροκ καθυστέρησε μια ώρα σε μια συνάντηση ερασιτεχνών ανιχνευτών μετάλλων. Ακόμη χειρότερα, όταν τελικά έφτασε, συνειδητοποίησε ότι ο ανιχνευτής μετάλλων του δεν λειτουργούσε σωστά.

Οι πιθανότητες έμοιαζαν στοιβαγμένες εναντίον του. Όμως, παρά όλα όσα πήγαν στραβά εκείνη την ημέρα, ο Μπροκ ανακάλυψε ένα ψήγμα χρυσού 2,3 ουγγιών (64,8 γραμμαρίων) μετά από μόλις 20 λεπτά αναζήτησης. Το αντικείμενο, με το παρατσούκλι «Hiro’s Nugget», πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο ψήγμα χρυσού που ανακαλύφθηκε ποτέ στην Αγγλία.

Τώρα, ο Μπροκ θέλει να πουλήσει το τυχερό του εύρημα - και σχεδιάζει να μοιράσει τα έσοδα με τον ιδιοκτήτη της γης. Το ψήγμα χρυσού είναι ανοιχτό για προσφορά μέσω μιας διαδικτυακής δημοπρασίας που θα διαρκέσει έως την 1η Απριλίου. Αναμένεται να φτάσει από 38.000 δολάρια έως 50.700 δολάρια.

«Έχουμε δημοπρατήσει χρυσό στο παρελθόν, αλλά συνήθως με τη μορφή δαχτυλιδιού, κοσμήματος ή νομισμάτων», λέει ο υπεύθυνος δημοπρασίας Μπεν Τζόουνς στο BBC News

Ο Μπροκ, 67 ετών, ασχολείται με την ανίχνευση μετάλλων από το 1989. Τον περασμένο Μάιο, αποφάσισε να συμμετάσχει σε μια ομαδική αποστολή στο Shropshire Hills, μια περιοχή ακριβώς δυτικά του Μπέρμιγχαμ. Ο Μπροκ ζει στο Σόμερσετ, οπότε ταξίδεψε πάνω από τρεις ώρες οδηγώντας μέχρι την τοποθεσία.

Έφτασε στην περιοχή αργά αλλά αποφάσισε να δει τι θα μπορούσε να βρει. Όταν συνειδητοποίησε ότι ο ανιχνευτής μετάλλων του είχε σπάσει, άρχισε να χρησιμοποιεί έναν παλαιότερο εξοπλισμό. Ούτε αυτός ο εφεδρικός ανιχνευτής μετάλλων ήταν τέλειος, καθώς είχε ξεθωριασμένη οθόνη είπε, σύμφωνα με την Telegraph .

Αλλά μόλις λίγα λεπτά αργότερα, η συσκευή έπιασε κάτι θαμμένο περίπου 15 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια.

Μοιράστηκε την ανακάλυψή του με τους συναδέλφους του κυνηγούς θησαυρών, οι οποίοι σύντομα άρχισαν να καθαρίζουν το έδαφος κοντά, ελπίζοντας να επαναλάβουν την επιτυχία του Μπροκ.

Μεγαλύτερα ψήγματα χρυσού έχουν βρεθεί στη Σκωτία και την Ουαλία, συμπεριλαμβανομένου του Douglas Nugget 3 ουγγιών (85,7 γραμμαρίων) που ανακαλύφθηκε το 2017 και του 4,3 ουγγιών (121,3 γραμμαρίων) Reunion Nugget που βρέθηκε το 2019. Ωστόσο, το ψήγμα του Μπροκ μπορεί να είναι το μεγαλύτερο ψήγμα που έχει ανακαλυφθεί στην Αγγλία.

Το πώς ένα τόσο μεγάλο κομμάτι χρυσού κατέληξε θαμμένο κάτω από το χώμα σε αυτό το μέρος της Αγγλίας παραμένει ένα αίνιγμα.

Δημοφιλή