Βέλγιο: Δίδυμοι δικάστηκαν μαζί λόγω εκπληκτικής ομοιότητας

Και απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες λόγω αμφιβολιών.
ASSOCIATED PRESS

Στο εδώλιο δίπλα-δίπλα οδηγήθηκαν δίδυμα αδέρφια στο Λούβεν του Βελγίου, με τον έναν από αυτούς να «πληρώνει» την τρομερή ομοιότητά του με τον άλλον.

Οι τοπικές Αρχές δεν μπορούσαν να καταλήξουν ποιος από τους δύο ήταν ο κατηγορούμενος σε καυγά, όπου ήταν αμφότεροι παρόντες, και έτσι τους κάθισαν παρέα στο σκαμνί.

Η απίθανη ιστορία, την οποία έφερε στο φως το BBC, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015, όταν ο Ιμπραίμ και ο Μουράτ Α. έκαναν τη βόλτα τους με τα ποδήλατα και ένας εξ αυτών έπεσε στο έδαφος.

Το περιστατικό προκάλεσε το γέλιο ενός παρευρισκομένου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τον πεσμένο άνδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά. Ο έτερος αδερφός, μάταια, προσπάθησε να συγκρατήσει τον θερμόαιμο δράστη.

Το μπέρδεμα, όμως, έγινε ακόμη μεγαλύτερο μόλις οι αστυνομικοί, το θύμα και οι αυτόπτες μάρτυρες προσπάθησαν να αποκρυσταλώσουν ποιος από τους διδύμους εξαπέλυσε την επίθεση και ποιος επιχείρησε να την αποτρέψει.

Από την στιγμή που δεν έβγαινε άκρη, οι πανομοιότυποι άνδρες οδηγήθηκαν και οι δύο στο δικαστήριο ως κατηγορούμενοι. Ο δικαστής, πάντως, εξέφρασε την έντσασή του, λέγοντας πως δεν γίνεται να αποδοθούν κατηγορίες και στους δύο.

Τελικά, αφέθηκαν και οι δύο ελεύθεροι λόγω αμφιβολίων για την ταυτότητα του πραγματικού δράστη.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή