ΔΙΕΘΝΕΣ
26/07/2018 17:57 EEST

Bloomberg: Τσιπάκι μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων στη μπάλα που δώρισε ο Πούτιν στον Τραμπ

YURI KADOBNOV via Getty Images

Η μπάλα ποδοσφαίρου που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη συνάντησή τους, «πυροδότησε» μια σειρά προειδοποιήσεων – κάποιες εκ των οποίων μόνο εν μέρει χιουμοριστικών- ότι ενδεχομένως να ήταν παγιδευμένη με «κοριό».

Χαρακτηριστικά, η γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ των Ρεπουμπλικανών έγραψε στο Twitter ότι «θα έλεγα τη μπάλα για συσκευές παρακολούθησης και δεν θα την έβαζα ποτέ στον Λευκό Οίκο».

Όπως προκύπτει, δεν είχαν απόλυτα άδικο, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, καθώς διακριτικά πάνω στη μπάλα υποδεικνύουν ότι περιείχε όντως ένα τσιπ με μια μικρή κεραία, η οποία μεταδίδει σε κοντινά τηλέφωνα. Ωστόσο, δεν πρόκειται για κατασκοπευτική συσκευή, αλλά για συσκετή διαφήμισης, καθώς επιτρέπει σε φιλάθλους να αποκτούν πρόσβαση σε βίντεο, διαγωνισμούς και άλλα είδη περιεχομένου φέρνοντας τα κινητά τους κοντά στη μπάλα. Η λειτουργία αυτή περιλαμβάνεται στη μπάλα 2018 FIFA World Cup που πωλείται στην ιστοσελίδα της Adidas.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Adidas αρνήθηκε να προβεί σε σχόλια σχετικά με το αν το τσιπ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για χακάρισμα από Ρώσους πράκτορες, ενώ δεν υπάρχουν κάποιου είδους ενδείξεις ότι αυτές οι μπάλες ή τα τσιπ τους έχουν κενά ασφαλείας. Επίσης, δεν είναι δυνατή η τροποποίησή του- ενώ από τον Λευκό Οίκο έγινε γνωστό πως η μπάλα πέρασε τους ελέγχους που προβλέπονται για όλα τα δώρα.

Sponsored Post