ΔΙΕΘΝΕΣ
14/03/2019 16:51 EET | Updated 14/03/2019 17:13 EET

Σλοβακία: Βρέθηκε ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του δημοσιογράφου Κούτσιακ

Τοπικές εφημερίδες κατονομάζουν επιχειρηματία με πολιτικές διασυνδέσεις.

David W Cerny / Reuters

Κατηγορίες στον άνδρα που παρήγγειλε την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ και της μνηστής του, η οποία είχε συγκλονίσει τη Σλοβακία τον Φεβρουάριο του 2018, απήγγειλε την Πέμπτη η αστυνομία της χώρας.

Οι Αρχές της Σλοβακίας ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου πως πρόκειται για τον Μάριαν Κ. Σύμφωνα με το Reuters, οι εφημερίδες Hospodarske Noviny και Dennik N κατονόμασαν τον Μάριαν Κότσνερ, έναν επιχειρηματία με πολιτικές διασυνδέσεις που είχε συσχετισθεί με την υπόθεση, ως τον εγκέφαλο πίσω από το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του ερευνητή και της συντρόφου του.

Ο Κότσνερ είχε αρνηθεί πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη με τη δολοφονία του 27χρονου, ο οποίος εκτελέστηκε λίγο πριν δημοσιεύσει ένα άρθρο για την διαφθορά σε κυβερνητικό επίπεδο, στο οποίο ενέπλεκε την ιταλική μαφία και Σλοβάκους πολίτικους. Λίγους μήνες νωρίτερα ο Κούτσιακ είχε καταγγείλει στην Αστυνομία πως δεχόταν απειλές από τον Κότσνερ,

Οι Αρχές της χώρας είχαν προχωρήσει σε 4 συλλήψεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα με τα αρχικά AZ, στους οποίους επίσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ηθική αυτουργία. 

Η δολοφονία του νεαρού δημοσιογράφου είχε προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης, πυροδοτώντας μπαράζ διαμαρτυριών και διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα και σε άλλες πόλεις

Πηγή: Reuters

Sponsored Post