Χαλκίδα: Κύκλωμα ταχυδρομούσε στο εξωτερικό κεταμίνη, ναρκωτικά και αναβολικά

Τα εισήγαγε από χώρα των Βαλκανίων.
ΕΛ.ΑΣ

Σπείρα, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν αναβολικά, ναρκωτικά και κεταμίνη από χώρα των Βαλκανίων και στη συνέχεια τη διακινούσαν στο εξωτερικό, εξάρθρωσαν τα στελέχη της Ασφάλειας Χαλκίδας, με την ταυτοποίηση τριών ατόμων και τη σύλληψη δύο.

Προηγήθηκε ενημέρωση από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου εντόπισαν τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο, δύο και τρία δέματα αντίστοιχα, με αποστολείς από τη Χαλκίδα, τα οποία περιείχαν 523 γραμμάρια κεταμίνης και 248 χάπια έκστασι.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, οι αστυνομικοί εντόπισαν άλλα δέκα δέματα σε ταχυδρομικό κατάστημα, τα οποία τα μέλη του κυκλώματος είχαν παραδώσει, προκειμένου να αποσταλούν στο εξωτερικό. Αυτά περιείχαν πληθώρα παράνομων αναβολικών ουσιών, σε μορφή δισκίων, υγρών αλλά και ενέσιμων, τα οποία εστάλησαν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, για να εξεταστούν εργαστηριακά.

ΕΛ.ΑΣ

Τα στελέχη της Ασφάλειας Χαλκίδας πέρασαν χειροπέδες σε έναν 32χρονο και έναν 37χρονο, ενώ έκαναν έφοδο και στο πατρικό σπίτι ενός 46χρονου, στη Χαλκίδα, ο οποίος όμως μένει μόνιμα στη Γερμανία και έτσι δεν τον εντόπισαν.

ΕΛ.ΑΣ

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικίες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Υπό αποστολή, δέμα εντός του οποίου βρέθηκε συσκευή ψηφιακού δορυφορικού αποκωδικοποιητή, ο οποίος αφού αποσυναρμολογήθηκε βρέθηκε να περιέχει, επιμελώς κρυμμένα, (120) ναρκωτικά δισκία,

885,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

141 ναρκωτικά δισκία (μεταξύ των οποίων και ecstasy)

1 γραμμάριο ecstasy, σε κρυσταλλική μορφή,

184 δισκία αναβολικών ουσιών,

82 φιαλίδια αναβολικών ουσιών,

8 σύριγγες που περιείχαν αναβολική ουσία,

3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

700 ευρώ και 5 τηλεφωνικές συσκευές,

αυτοκίνητο και διάφορα υλικά συσκευασίας (κουτάκια, νάιλον σακουλάκια, κ.λπ.)

2 σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων, καθώς και συσκευή αεροστεγούς συσκευασίας.

ΕΛ.ΑΣ

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών σε χώρες του εξωτερικού, καθώς και παράβαση νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Δημοφιλή