Χανιά: Ένοχος για βιασμό 28χρονης άστεγης σε κλειστή καφετέρια κατά το lockdown κρίθηκε 42χρονος

Τον Μάρτιο του 2020.
.
.
Eurokinissi

Για τον βιασμό 28χρονης άστεγης σε καναπέ καφετέριας των Χανίων που ήταν κλειστή λόγω lockdown για την πανδημία τον Μάρτιο του 2020 καταδικάστηκε 42χρονος, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του zarpanews.gr, ο 42χρονος, ο οποίος είναι αλλοδαπός, κρίθηκε ένοχος χωρίς αναστολή κατα πλειοψηφία για το αδίκημα του βιασμού με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς αλλά και ομόφωνα ένοχος για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων και για παράνομη είσοδο στη χώρα. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή 3 ετών και 4 μηνών από την οποία αφαιρούνται 21 μήνες που έχει ήδη εκτίσει και πρόκειται να αποφυλακιστεί άμεσα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη 1 τα ξημερώματα της 25ης προς 26 Μαρτίου, όταν, σύμφωνα με την 28χρονη άστεγη, η ίδια είχε βρήκε καταφύγιο σε καναπέ εξωτερικού χώρου κλειστής καφετέριας. Τότε ο 40χρονος την πλησίασε και την εξανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις και συνουσία. Μετά την πράξη η κοπέλα κατέφυγε στον περιπτερά της πλατείας, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

«Είχαμε περίπολο στην Αγορά. Αμέσως μετά το σήμα, επειδή οι δρόμοι ήταν άδειοι, φτάσαμε σε λιγότερο από ένα λεπτό στο σημείο. Μας είπε ο περιπτεράς ότι είναι ένας με ένα ποδήλατο. Τον είχαμε δει να φεύγει και σε λιγα λεπτά τον εντοπίσαμε και τον ακινητοποιήσαμε. Η κοπέλα στεκόταν δίπλα στον περιπτερά, φορούσε ένα πουπουλένιο σακάκι κι από μέσα ήταν γυμνή. Ήταν πολύ τρομαγμένη» κατέθεσε ο αστυνομικός.

Από τη μεριά του ο 42χρονος υποστήριξε πως οι πράξεις έγιναν με συναίνεση της ίδιας. Η υπεράσπιση επικαλέστηκε την ιατροδικαστική εξέταση από την οποία δεν προέκυψαν ίχνη κατά φύση βιασμού με τον δικηγόρο να κάνει λόγο για μια «αλλοπρόσαλλη καταγγελία που δεν επιβεβαιώνεται σε καμία περίπτωση».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του flashnews.gr, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κατηγορούμενος της έπιασε τα χέρια και την άρπαξε από τον λαιμό, έκαμψε τις αντιστάσεις της, την εξανάγκασε σε στοματικό σεξ και στη συνέχεια τη βίασε κατά φύση. Σημειώνεται πως ήταν σε ισχύ τότε γενικό lockdown/ καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να είναι όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα κλειστά και να μην κυκλοφορούν πολίτες στην πόλη.

Μετά την πράξη, της ζήτησε να πάει σπίτι του με την κοπέλα να αρνείται και μετά την απομάκρυνση του 42χρονου να καλεί την αστυνομία. Η ιατροδικαστική έκθεση δεν συνέτεινε στον βιασμό, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν και οι δύο δηλ. φερόμενο θύμα και φερόμενος δράστης, χρησιμοποιήθηκε προφυλακτικό κατά την πράξη. Σημειώνεται πως στο δικαστήριο δεν παρίστατο η κοπέλα καθώς είναι άστεγη, δεν έχει συγκεκριμένο τόπο διαμονης και δεν κατέστη δυνατόν να ανευρεθεί.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου αναφέροντας ότι οι ισχυρισμοί του για συναινετική πράξη δεν ήταν πειστικοί, καθώς θα μπορούσε αν υπήρξε συναίνεση να της προτείνει από την αρχή να πάνε σπίτι του (κάτι που και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι έγινε στο τέλος της πράξης).

Δημοφιλή