Χαριτωμένος ορυκτερόπους γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο στο Σαν Ντιέγκο

Το πρώτο μωρό ορυκτερόπους μετά από τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες.
STEPHANIE PILICK via Getty Images

Χαριτωμένος ορυκτερόπους που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, χαίρει άκρας υγείας και αναπτύσσεται γρήγορα, σύμφωνα με τους ειδικούς της άγριας ζωής που την παρακολουθούν. Το θηλυκό «γουρουνάκι της γης» όπως αποκαλείται αλλιώς ο ορυκτερόπους, γεννήθηκε στις 10 Μαΐου και θα θηλάζει από τη μητέρα της, Ζολά για τους επόμενους έξι μήνες.

Η γέννηση του μικρού θηλαστικού αποτελεί είδηση καθώς συνέβη για πρώτη φορά μετά από τέσσερις δεκαετίες. «Είναι πολύ δραστήρια και χρησιμοποιούσε τα αιχμηρά της νύχια για να σκάβει σαν ενήλικη, λίγες μόνο ώρες μετά τη γέννησή της», ανέφερε η επικεφαλής ειδικός φροντίδας άγριας ζωής Κάρι Ινσερά.

Το βάρος του άτριχου μωρού, με τα χαρακτηριστικά μακριά αυτιά, τριπλασίαστηκε μέσα σε μόλις πέντε εβδομάδες. Το χαριτωμένο θηλαστικό, δεν έχει ακόμη όνομα και θα παραμείνει μακριά από τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου για περίπου δύο μήνες, καθώς ακόμη δεν αποχωρίζεται τη μητέρα της.

«Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τον νεαρό ορυκτερόποδα στους επισκέπτες μας στον ζωολογικό κήπο, βοηθώντας τους να μάθουν περισσότερα για αυτό το σπάνιο είδος», δηλώνει με ενθουσιασμό η Ινσερά.

Ο ορυκτερόπους είναι ζώο νυκτόβιο που ζει στην Αφρική. Είναι «φοβητσιάρικο» και τρέφεται κυρίως με σκουλήκια, έντομα και τερμίτες. Το ανάστημά του φθάνει το ένα μέτρο. Το σώμα του μοιάζει με τεράστιου ποντικού, η παχιά και μακριά ουρά του θυμίζει καγκουρό και τα μεγάλα αυτιά του θυμίζουν λαγό.

Κατοικεί μέσα σε λαγούμια που διανοίγει μέσα στη γη με σχετικά μεγάλη ευκολία ακόμα και στο πιο σκληρό έδαφος. Στην Αιθιοπία, χαίρει προστασίας επειδή καταστρέφει τις φωλιές των τερμιτών.

Δημοφιλή