ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/06/2018 16:34 EEST | Updated 26/06/2018 16:38 EEST

Χειροπέδες σε Ιταλούς στη Μύκονο. Έκλεψαν από Σαουδάραβα ρολόι αξίας 200.000 ευρώ

Eurokinissi

Επιχείρηση στα σοκάκια της Χώρας της Μυκόνου έστησαν σήμερα Τρίτη άνδρες της Ασφάλειας για τη σύλληψη Ιταλών «ελαφροχέρηδων» που είχαν κλέψει από Σαουδάραβα δημοσιογράφο ρολόι αξίας 200.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Ιταλούς, ηλικίας 22, 23 και 26 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας πιστοποιητικών και διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επισταμένης αστυνομικής έρευνας και ενδελεχούς αξιολόγησης στοιχείων, διακριβώθηκε ότι ο 22χρονος στις 23 Ιουλίου το βράδυ στη Χώρα Μύκονου αφαίρεσε ρολόι χειρός μεγάλης αξίας από Σαουδάραβα δημοσιογράφο. Το θύμα αναγνώρισε τον δράστη, ο οποίος μετά την κλοπή επιβιβάστηκε σε μηχανάκι, όπου τον περίμενε συνεργός του με τον οποίο εξαφανίστηκε.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι δυο άνδρες κυκλοφορούσαν στο νησί βραδινές ώρες επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα την οποία είχε ενοικιάσει η 23χρονη την 25-06-2018, χρησιμοποιώντας πλαστό δίπλωμα οδήγησης.

Η μοτοσυκλέτα εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη και αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε. Επίσης, κατασχέθηκε το πλαστό δίπλωμα οδήγησης.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες προσήχθησαν σήμερα το πρωί από το χώρο του αεροδρομίου Μυκόνου, στο οποίο είχαν μεταβεί με σκοπό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.