Ένα Bot έγραψε την πιο αστεία ιστορία Χάρι Πότερ

Ένα Bot έγραψε το πιο αστείο Χάρι Πότερ
NurPhoto via Getty Images

Αφού πέρασαν στον σκληρό του δίσκο τα επτά βιβλία της περίφημης σειράς βιβλίων «Χάρι Πότερ» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, ανατέθηκε σε ένα bot να γράψει ένα καινούριο κεφάλαιο με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες. Ο τίτλος του εν λόγω έργου: «O Χάρι Πότερ και το Πορτραίτο Αυτού που Έμοιαζε με μια Στoίβα Στάχτη».

Και συνεχίζει: «Μαγεία: κάτι που ο Χάρι Πότερ θεωρούσε ότι ήταν πολύ καλό». Μέχρι εδώ καλά. Στην πορεία, ο Χάρι συναντά τον φίλο του τον Ρον: [Ο Ρον] «Είδε τον Χάρι και αμέσως άρχισε να τρώει την οικογένεια της Ερμιόνης. Το Ρον πουκάμισο του Ρον ήταν εξίσου κακό με τον ίδιο τον Ρον». Στην πορεία, η Ερμιόνη τους λέει, «Αν εσείς οι δύο δεν μπορείτε να συναθροιστείτε όμορφα, θα αγριέψω».

Με τον ίδιο διασκεδαστικό και αλλοπρόσαλλο τρόπο συνεχίζει ολόκληρο το κεφάλαιο, όπως: «Κοίταξαν την πόρτα, ουρλιάζοντας για το πόσο κλειστή είναι, ζητώντας να την αντικαταστήσουν με μια μικρή σφαίρα. Το password ήταν ‘ΒΟΔΙΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ’, φώναζε η Ερμιόνη».

Το εν λόγω bot είναι το πρώτο εργαλείο γραφής της εταιρείας Botnik, το οποίο λειτουργεί με την ανάλυση ενός κειμένου για να βρει συνδυασμούς λέξεων με πιθανή αλληλουχία, όσον αφορά τη γραμματική και το λεξιλόγιο. Τα αποτελέσματα είναι μεν αναγνωρίσημα και αναγνώσιμα, ωστόσο, νοηματικά, είναι εντελώς παράλογα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, «Χρησιμοποιούμε εργαλεία υπολογιστή για να δημουργήσουμε παράξενα νέα πράγματα. Δεν θα θέλαμε να αντικαταστήσουμε τους ανθρώπους με αλγόριθμους. Αντιθέτως, θέλουμε να βρούμε φυσικούς τρόπους αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων και μηχανών για να δημιουργηθεί κάτι που κανείς εκ των δύο δεν θα μπορούσε να φτιάξει μόνος του».

Πηγή: The Guardian