Χτύπησε την έγκυο σύντροφό του επειδή τον διέκοψε ενώ έπαιζε online παιχνίδι κάνοντας live-stream

Του έλεγε να σταματήσει να παίζει για να φάει.
Kerkez via Getty Images

Ένας gamer στο Σίδνεϊ παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε στην έγκυο σύντροφό του, σε ένα περιστατικό που μεταδόθηκε online μέσω live-stream ενώ έπαιζε το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο Λιουκ Τζέιμς Μάντεϊ, 26 ετών, συνελήφθη τον Δεκέμβριο επειδή άλλοι gamers με τους οποίους έπαιζε είδαν το βίντεο- το οποίο έγινε viral στα social media- και ανέφεραν το περιστατικό στην αστυνομία. Η επίθεση δεν φαινόταν στην εικόνα, αλλά ακούστηκαν οι ήχοι της.

Στο πλαίσιο της τοπικής νομοθεσίας, οποιοσδήποτε καταδικαστεί για επίθεση μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο ή μέχρι και δύο χρόνια στη φυλακή.

Ο κ. Μάντεϊ δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Μάντεϊ την χαστούκισε και την έριξε στο πάτωμα αφού πρώτα του είχε πετάξει πράγματα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα αφού του είχε ζητήσει πολλές φορές να σταματήσει να παίζει για να φάει.

«Απλά την κράτησα κάτω επειδή ήθελα να σταματήσει» είπε αργότερα στην αστυνομία, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Όταν έλαβε χώρα το περιστατικό στο σπίτι βρίσκονταν και δύο παιδιά νεαρής ηλικίας.

Ο Μάντεϊ αποκλείστηκε από την πλατφόρμα livestreaming Twitch μετά το περιστατικό.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και σε βάρος της γυναίκας για επίθεση εναντίον του: Η Sydney Morning Herald ανέφερε πως υπέστη ελαφρά τραύματα όταν χτυπήθηκε από ένα μαγειρικό σκεύος.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα