Δεύτερη ζωή παίρνει το θρυλικό Boeing στο Ελληνικό

Το αεροσκάφος θα αναδεικνύει την ιστορία της ελληνικής αεροπλοΐας.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΏΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΏΝ

Ένα από τα αεροσκάφη που έμειναν εγκαταλελειμμένα στο Ελληνικό και που αποφασίστηκε να παραμείνει εκεί, στους χώρους της τεράστιας επένδυσης της Lamda, είναι το Boeing B727/284 MOUNT OLYMPUS.

Το μεγάλο αυτό αεροσκάφος είχε μεταφερθεί σε νέα θέση με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου στο Ελληνικό, στο ύψος του Γηπέδου Σουρμένων, στη νέα πλατεία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, την πλατεία Ολυμπιακής Αεροπορίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΏΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΏΝ

Η επιλογή του σημείου δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς εφάπτεται της επένδυσης του Ελληνικού και το αεροσκάφος έρχεται να αποτελέσει ένα νέο τοπόσημο για τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.

Η παρουσία, στο Ελληνικό, του MOUNT OLYMPUS, ενός από τα έξι Boeing, που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και χρησιμοποιήθηκε από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» σε εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις, συμβολίζει την αεροπορική ιστορία της χώρας μας και συνδέει δύο σημαντικούς σταθμούς της, την «Ολυμπιακή Αεροπορία» και το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΏΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΏΝ

Οικοδεσπότες της λαμπερής επίσημης παρουσίασης του ιστορικού αεροσκάφους ήταν ο πρόεδρος της Zela Aviation και ιδιοκτήτης των αεροσκαφών της Ολυμπιακής Ανδρέας Χριστοδουλίδης και ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Στα εγκαίνια του δεύτερου κύκλου ζωής του αεροσκάφους Boeing B727/284 MOUNT OLYMPUS στο Ελληνικό, παραβρέθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «Το επιβλητικό αεροσκάφος, ως τουριστικό αξιοθέατο, θα αναδείξει την αεροπορική κληρονομία της χώρας μας και θα αποτελέσει τοπόσημο για τον Δήμο. Γιατί δεν είναι απλώς ένα έκθεμα, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της ιστορίας της ελληνικής αεροπλοΐας».

Δημοφιλή