Δείπνο για δύο: Σε ποιες πόλεις θα πληρώσετε λιγότερα και σε ποιες θα βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη

Αν είστε λάτρεις των ταξιδιών, θέλετε όμως κατά τη διάρκεια τους να μην σπαταλάτε πάρα πολλά χρήματα για το φαγητό, τότε καλό θα ήταν να αποφύγετε συγκεκριμένες πόλεις.

Θα πρέπει κυρίως να έχετε κατά νου πως η Ζυρίχη είναι το μέρος εκείνο όπου το δείπνο για δύο κοστίζει περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Deutsche Bank. Ειδικότερα για ένα τυπικό γεύμα σε ένα μέτριο σε κριτικές εστιατόριο θα κληθείτε πιθανότατα να πληρώσετε περίπου 65 ευρώ. To φθηνότερο από την άλλη γεύμα προσφέρεται στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων. Εκεί το γεύμα θα σας κοστίσει περίπου 13 ευρώ.

Η Deutsche Bank συνέκρινε 50 γνωστές πόλεις του κόσμου όσον αφορά στις τιμές που θα πληρώσει κανείς γευματίζοντας στα περισσότερα εστιατόριά τους και κατέληξε στο συμπέρασμα πως μετά τη Ζυρίχη οι ακριβότερες πόλεις είναι η Κοπεγχάγη και το Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ. Εκεί ένα δείπνο για δύο θα σας στοιχίσει περίπου 52 ευρώ.

Γενικότερα, τα περισσότερα χρήματα θα ξοδέψει κανείς αν επισκεφτεί χώρες της δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής. Από την άλλη αν κάποιος θέλει να ζήσει την ταξιδιωτική εμπειρία χωρίς να σπαταλήσει πολλά χρήματα στο φαγητό, η Deutsche Bank τον συμβουλεύει να ταξιδέψει στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις πόλεις, έτσι όπως τη δημοσίευσε η Deutsche Bank. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 29η θέση στην κατάταξη με τα πιο ακριβά δείπνα.