ΔΙΕΘΝΕΣ
10/01/2019 11:12 EET | Updated 10/01/2019 11:12 EET

Δημόσιες συζητήσεις για την τεχνολογία σχεδιάζει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ

ASSOCIATED PRESS

Μια σειρά δημοσίων συζητήσεων σχετικά με την τεχνολογία και το μέλλον της στην κοινωνία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο Ζάκερμπεργκ σχεδιάζει να θίξει θέματα όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και το πώς αυτή επηρεάζει την απασχόληση, η ελευθερία έκφρασης στο Ίντερνετ και η ανάπτυξη των online κοινοτήτων. Όπως ανέφερε ο ίδιος, θα μιλήσει με «ηγέτες, ειδικούς και ανθρώπους στην κοινότητά μας».

Κάθε χρόνο ο Ζάκερμπεργκ θέτει στον εαυτό του προκλήσεις, μεταξύ των οποίων ήταν στο παρελθόν να τρέξει 365 μίλια, να επισκεφθεί κάθε πολιτεία των ΗΠΑ και να μάθει μανδαρίνικα. Ο ίδιος πάντως παραδέχτηκε πως οι συζητήσεις – η πρόκλησή του για το 2019- θα είναι δύσκολη υπόθεση για τον ίδιο. «Είμαι μηχανικός, και έχω συνηθίσει απλά να υλοποιώ τις ιδέες μου και να ελπίζω πως θα μιλήσουν από μόνες τους» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook, όπου έκανε την εν λόγω ανακοίνωση. «Αλλά λόγω της σημασίας αυτού που κάνουμε, αυτό δεν αρκεί πλέον. Οπότε θα βγάλω τον εαυτό μου εκεί έξω περισσότερο από ό,τι είναι άνετο για εμένα και θα συμμετέχω περισσότερο σε κάποιες από αυτές τις συζητήσεις για το μέλλον, τα διλήμματα που αντιμετωπίζουμε και το πού θέλουμε να πάμε».

 

 

Όπως δήλωσε, τις συζητήσεις θα μπορεί να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται είτε στο Facebook και στο Instagram είτε σε «άλλα μέσα».

Κάποιες από τις αντιδράσεις στο post του ήταν θετικές, αλλά δεν ήταν λίγοι και αυτοί που υπέδειξαν πως το Facebook θα έπρεπε να επικεντρωθεί σε θέματα που το αφορούν περισσότερο, κυρίως τον τρόπο με τον οποίο το Facebook μοιράζεται δεδομένα των χρηστών του.

Σημειώνεται πως το Facebook κατηγορήθηκε πρόσφατα για παραβίαση ενός νέου νόμου κυβερνοασφαλείας στο Βιετνάμ, επιτρέποντας αντικυβερνητικές δημοσιεύσεις. Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαριου, και το πρακτορείο ειδήσεων του Βιετνάμ ανέφερε ότι το Facebook δεν απάντησε σε αιτήματα για κατέβασμα «fan pages που προέτρεπαν σε δραστηριότητες εναντίον του κράτους».

Το Facebook απάντησε πως συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές.

Sponsored Post