Δύο εμβληματικά έργα της Εθνικής Τσεχικής Σχολής στο Μέγαρο Μουσικής

Δύο εμβληματικά έργα της Εθνικής Τσεχικής Σχολής στο Μέγαρο Μουσικής
Petr Dyrc

Δύο εμβληματικά έργα της Εθνικής Τσεχικής Σχολής, ο «Μολδάβας» του Σμέτανα και η «Συμφωνία του Νέου Κόσμου» του Ντβόρζακ, παρουσιάζονται στο Μέγαρο από ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά μουσικά σύνολα της Τσεχίας, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, γνωστή σε όλο τον κόσμο και ως FOK (Film-Operaoncert), με το ακρωνύμιό της να παραπέμπει στην πλούσια συναυλιακή δραστηριότητά της αλλά στις επιτυχίες της στον χώρο της κινηματογραφικής και οπερατικής μουσικής.

Το διάσημο σύνολο, στη μία και μοναδική συναυλία που θα δώσει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Τρίτη 22 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ υπό τον τσέχο μαέστρο Petr Altrichter [Πετρ Αλτρίχτερ], συμπράττει με τον βιρτουόζο βιολονίστα Σίμο Παπάνα, ο οποίος θα ερμηνεύσει το υψηλών δεξιοτεχνικών απαιτήσεων Κοντσέρτο για βιολί, έργο 64 του Μέντελσον που θα ακουστεί στο πρώτο μέρος της βραδιάς.

Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA). Η μετάκληση της Συμφωνικής Ορχήστρας της Πράγας πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

Τιμές εισιτηρίων: 9 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) 14 22 € (Ζώνη Δ) 28 36 € (Ζώνη Β) 42 € (Ζώνη Α) 50 € (Διακεκριμένη Ζώνη).

Eισιτήρια: 210 72.82.333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

O βιολονίστας Σίμος Παπάνας
O βιολονίστας Σίμος Παπάνας
Courtesy

Δημοφιλή