ΔΙΕΘΝΕΣ
13/04/2021 06:58 EEST

Δυό ντουζίνες μαϊμούδες βρήκαν την πόρτα ανοιχτή σε ζωολογικό κήπο και έφυγαν

Πέρασαν την ημέρα σε παρακείμενο δάσος απολαμβάνοντας τον ήλιο.

Getty
sdv

Οχί μία, ούτε δύο αλλά εικοσιτέσσερις μακάκοι Μπάρμπαρι, έφυγαν από ζωολογικό κήπο στην Γερμανία και απόλαυσαν μία ηλιόλουστη βόλτα σε δάσος της περιοχής, πριν οι υπεύθυνοι του βρούν και τους «επαναφέρουν» στην τάξη.

Το περιστατικό συνέβη στον ζωολογικό κήπο του Λέφινγκεν, νοτιοδυτικά της Στουτγκάρδης, στα συνόρα με την Ελβετία. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πως οι μακάκοι κατάφεραν να ξεφύγουν, αν και σύμφωνα με την αστυνομία το πιο πιθανό σενάριο έχει να κάνει με τα έργα που γινόντουσαν στον ζωολογικό κήπο.

Οι μακάκοι εντοπίστηκαν να περιπλανιόνται αμέριμνοι. Οι αρχές προσπάθησαν να τους πιάσουν, αλλά η πρώτη προσπάθεια απέτυχε. Λίγες ώρες όμως αργότερα οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου σε συνεργασία με την αστυνομία τους εντόπισαν και πάλι, μόνο που αυτή την φορά κατέφεραν να τους πιάσουν και να τους φέρουν πίσω στα κλουβιά τους.

«Τα ζώα προφανώς εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και πέρασαν το απόγευμα, απολαμβάνοντας τον ήλιο στο δάσος», δήλωσε η αστυνομία.

Οι μακάκοι Μπαρμπάρι, προέρχονται από την οροσειρά του Άτλαντα που εκτείνεται σε όλη την βορειοδυτική Αφρική, από το Μαρόκο μέχρι την Τυνησία, μέσω Αλγερίας. Είναι οι μοναδικοι ευρωπαϊκοί πιθηκοι και οι μόνοι μακάκοι εκτός Ασίας και ζούν στο Γιβραλτάρ.