ΔΙΕΘΝΕΣ
09/04/2021 07:15 EEST

Ορφανό μωρό αλπακά με αναπηρία περπατά ξανά με βοηθητικό αμαξίδιο

Μαθήματα θέλησης για ζωή από τη μικρή Μαρί.

REUTERS
Μωρό αλπάκα

Όταν η Ρόντζα Πολ είδε για πρώτη φορά το μωρό αλπακά με αναπηρία στο αγρόκτημα ενός φίλου, σπάραξε η καρδιά της και αποφάσισε να προσφέρει στο μικρό ορφανό ζώο ένα σπίτι - και ένα ειδικό βοηθητικό αμαξίδιο για να περπατάει.

Τα δύο πίσω πόδια του μικρού ζώου, με το όνομα Μαρί, υπέστησαν σοβαρή ζημιά κατά την γέννα, που σκότωσε τη μητέρα και την αδερφή της.

REUTERS
Μωρό αλπάκα

«Περπατούσε με δυσκολία, αλλά σαν να ήθελε να δείξει σε όλους ότι έχει έναν ισχυρό χαρακτήρα και ότι θέλει να ζήσει ακόμα και αν είναι τραυματισμένα τα δύο πόδια της», δήλωσε η 20χρονη Πολ στο Reuters.

REUTERS
Μωρό αλπακά

Αφού έφερε το νέο κατοικίδιό της στο αγρόκτημα κοντά στη Φρανκφούρτη, όπου εργάζεται, η Πολ πήγε την Μαρί σε έναν κτηνίατρο, ο οποίος ακρωτηρίασε το ένα πίσω πόδι της. Στην συνέχεια, έφερε την Πολ σε επαφή με μια εταιρεία που κατασκευάζει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα.

RALPH ORLOWSKI via REUTERS
Μωρό αλπακά

Η Mαρί, δεμένη πάνω στο αμαξίδιό της, είναι πλέον χαρούμενη και τριγυρνάει ελεύθερη στο αγρόκτημα της Πολ, μαθαίνοντας να κοινωνικοποιείται με άλλα ζώα, ενώ τα πάει ιδιαίτερα καλά με ένα μωρό αρνάκι, την Σλουφίν.

REUTERS
Μωρό αλπακά

«Επιλύει πολλά προβλήματα μόνη της. Αν πέσει, θα σηκωθεί μόνη της, όταν το θέλει», λέει η Πολ.

«Μόλις δυναμώσει το τρίτο της πόδι και μπορέσει να σηκώσει βάρος, θα της προστεθεί ένα τεχνητό άκρο ακόμα και στην συνέχεια θα ενταχθεί στο κοπάδι των αλπάκα στο αγρόκτημα του φίλου μου, για να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.»

Πηγή: Reuters