ΤΟ BLOG
07/09/2019 11:57 EEST | Updated 07/09/2019 11:57 EEST

ΔΕΘ: Διαρκής Εθνική Θολούρα

Όλα τα ζητήματα στέκουν μπροστά από τα περίπτερα και περιμένουν απαντήσεις.

EUROKINISSI
84Η ΔΕΘ

Άσε τους Ρωμιούς να σκοτώνονται αναμεταξύ τους 

Ν.Καζαντζάκης,Ο Χριστός ξανασταυρώνεται 

Τόσα χρόνια λειτουργεί η Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τις γνωστές οικονομικές και πολιτικές παρεμβάσεις και παράτες, κι όμως ουδέν πρόβλημα της χώρας έχει λυθεί οριστικά κι αμετάκλητα.

Δεν αναφέρομαι μόνο στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης αλλά και στ’ ανοικτά χρονίζοντα εθνικά θέματα [υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, πρόσφατα και ΑΟΖ σε συνδυασμό με το Κυπριακό, προβλήματα του Αποδήμου Ελληνισμού, ιστορική δικαίωση της Γενοκτονίας των Ποντίων, της Μικρασιατικής καταστροφής κλπ]. Όλα τα ζητήματα στέκουν μπροστά από τα περίπτερα και περιμένουν απαντήσεις.

Ακόμα και το 1821, που θα γιορτάσουμε ελπίζω σύσσωμοι οι απανταχού της γης έλληνες, ακόμα κι αυτό [και ιδίως οι κακομεταχειρισθέντες ήρωές του] ζητούν δικαίωση [κι όχι αποκαθήλωση κι από τους τοίχους των σχολικών τάξεων , όπως αποφάσισαν κάποιοι νεο-διεθνιστές].

Επειδή ούτε οι αναμενόμενες κορώνες, συμπολιτευτικού κι αντιπολιτευτικού περιεχομένου, ούτε οι κοτρόνες των πάσης φύσεως διαμαρτυρομένων θ’ απουσιάσουν και φέτος προτείνω για το 2020 στη ΔΕΘ να μην ’’εκτίθενται‘’ μόνον [αυτοδιαψευδόμενοι] οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά να εκτίθενται, χωρίς εξαιρέσεις, σε ειδικό περίπτερο οι θυσίες των ελλήνων και τα λάθη των ηγεσιών. Κι όταν λέμε ΟΛΑ, εννοούμε ΟΛΑ.

Μόνον τότε η Έκθεση θ’ αποκτήσει εθνικό και κοινωνικό νόημα και ουσία.

ΥΓ. Μήπως θα’ πρεπε τ’αρχικά ΔΕΘ να σημαίνουν

Δεν Έχουμε [το] Θεό [μας];”.