ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/06/2020 16:18 EEST | Updated 03/06/2020 16:19 EEST

Διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον Φλόιντ και τους «εξεγερμένους» στις ΗΠΑ

Παραστάσεις διαμαρτυρίας διοργανώνουν συλλογικότητες, οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές.

Eurokinissi

Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και υπέρ των Αμερικανών διαδηλωτών προχωρούν συλλογικότητες, οργανώσεις και απλοί πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Στη Θεσσαλονίκη, η αντίστοιχη συγκέντρωση θα γίνει την ίδια ώρα (7:00 μ.μ.), στο άγαλμα Βενιζέλου.

«Δεν ήταν μόνο ο δολοφονημένος αφροαμερικανός που δεν ”μπορούσε να αναπνεύσει”. Σήμερα οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, κόβουν την ανάσα στα εκατομμύρια των εργατών, της νεολαίας, των ανέργων και των φτωχών, των μεταναστών, των αστέγων, των ανασφάλιστων», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Αγώνας για ελευθερία – ισότητα – δικαιοσύνη για τον George Floyd και όλα τα θύματα του ρατσιστικού κατασταλτικού κράτους στις ΗΠΑ και παντού», είναι το σύνθημα στο κοινό κάλεσμα οργανώσεων, όπως Αριστερή Ανασύνθεση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά κ.ά.

Facebook

Για αύριο, Πέμπτη (04/06) φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας έχουν επίσης απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ. και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τον αμερικανικό λαό και τους λαούς όλου του κόσμου! Καμία ανοχή στις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το σύστημα που καλλιεργεί το ρατσισμό, εντείνει την καταστολή, τσακίζει τα δικαιώματά μας!» αναφέρει το σχετικό κάλεσμα.

Facebook

Τέλος, την Παρασκευή (05/06) μαθητές οργανώνουν νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 μ.μ.

Σχετικό κάλεσμα έχει γίνει και από μαθητές στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη (2/6) στη Θεσσαλονίκη, οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με αφετηρία το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, πραγματοποίησαν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας πορεία αλληλεγγύης στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με το σύνθημα «Καπιταλισμός σημαίνει: ”Δεν μπορώ να αναπνεύσω”», μέλη της ΚΝΕ διαδήλωσαν τη Δευτέρα 1/6 έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη στο Αμερικανικό προξενείο.

Sponsored Post