Διάκριση για Έλληνες χορευτές - θα συμμετάσχουν σε παγκόσμιους διαγωνισμούς σε Ιταλία και Ρουμανία

Διάκριση για Έλληνες χορευτές - θα συμμετάσχουν σε παγκόσμιους διαγωνισμούς σε Ιταλία και Ρουμανία
master1305 via Getty Images

Η Βέρα Λεβογιάννη και η Δανάη Βαρβέρη, ιδρύτριες της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Morgana Artistic Events», διοργάνωσαν την Κυριακή 4 Μαρτίου το «3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού» στο Κολλέγιο Αθηνών, με περισσότερες από 500 συμμετοχές σε ένα event που εξελίσσεται σε θεσμό.

«Η ιδέα για τη δημιουργία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος προήλθε σίγουρα από μεγάλη αγάπη για το μπαλέτο και παράλληλα από μια βαθιά επιθυμία να δούμε Έλληνες χορευτές και χορογράφους, να διακρίνονται στο εξωτερικό. Στη χώρα μας λειτουργούν χιλιάδες σχολές χορού που ασχολούνται με διαφορετικά είδη χορευτικής παιδείας. Εμείς θεωρούμε ότι ο κλασικός και ο σύγχρονος χορός είναι από τα πιο δύσκολα και ποιοτικά είδη χορού και αξίζει να αναγνωριστούν ως καλλιτεχνικό άθλημα. Θελήσαμε ν′ αναπτύξουμε αυτό το είδος αγωνιστικού χορού, μέσα από τη διοργάνωση ενός πρωταθλήματος, το οποίο θα ενώνει όλες τις σχολές από την Ελλάδα και την Κύπρο και σταδιακά διεθνείς φορείς», λέει η κ. Βαρβέρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χορού αναγνωρίζεται πλέον παγκοσμίως, καθώς για πρώτη φορά οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια της Morgana Βέρα Λεβογιάννη εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Φέτος η ομάδα διοργάνωσης πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό, τη συνεργασία με διεθνείς διαγωνισμούς υψηλού επιπέδου. Για πρώτη φορά θα υπάρξει ελληνική αποστολή χορευτών που θα εκπροσωπήσει επίσημα τη χώρα μας σε παγκόσμιους διαγωνισμούς στην Ιταλία και την Ρουμανία. Σε λίγες ημέρες, επτά Έλληνες χορευτές, οι οποίοι πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στο πρωτάθλημα θα διαγωνιστούν στο International Ballet & Contemporary Dance Competition Domenico Modugno, που θα γίνει από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου στην Ιταλία».

«Ο χορός είναι μια πολύ φυσική δραστηριότητα που βελτιώνει σημαντικά τη συνολική σωματική υγεία ενός παιδιού. H τακτική πρακτική του χορού μπορεί να αυξήσει την ευελιξία του, το εύρος της κίνησης, τη σωματική δύναμη και την αντοχή. Επίσης, τον μυϊκό τόνο, τη σωστή στάση του σώματος, αύξηση της ισορροπίας και του συντονισμού καθώς και τη γενική καρδιαγγειακή υγεία», είπε η κ. Λεβογιάννη.

Και συνέχισε λέγοντας πως «είναι μία αερόβια μορφή άσκησης. Για τα παιδιά που είναι υπέρβαρα, μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Είναι επίσης μια εξαιρετικά κοινωνική δραστηριότητα. Σύμφωνα με το περιοδικό FamilyTalk τα μαθήματα χορού μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να βελτιώσουν τις κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες τους».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα