Διατηρείται το Ιντεάλ - Τεράστια τουριστική επένδυση 36 εκατ. σε ιστορικό κτήριο της Αθήνας

Ανάπλαση του Μεγάρου Σλήμαν - Μελλά σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, με κινηματογράφο, θέατρο και συνεδριακό χώρο

Η Αθήνα αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρό, όσον αφορά στον τουρισμό, που έχει επιστρέψει δυναμικά.

Ο προορισμός «Αθήνα» αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αξία, με κορυφαίες επενδύσεις σε υπάρχοντα κτήρια που αλλάζουν χρήση, πολλά εκ των οποίων εγκαταλελειμμένα.

Ένα από αυτά, βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη 1. Το Μέγαρο Σλήμαν – Μελλά, μισθώθηκε μέσω Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού, που προκηρύχθηκε από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), από τον όμιλο Mitsis Hotels, ο οποίος πρόκειται να επενδύσει 36 εκατ. ευρώ προκειμένου να δημουργήσει μια πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, που θα συνεισφέρει σε τουλάχιστον 150 νέες θέσεις εργασίας.

Η εκμίσθωσης του ακινήτου έχει διάρκεια 35 έτη και δικαίωμα παράτασης κατά 10 επιπλέον έτη.

Το κτήριο οικοδομήθηκε τη δεκαετία 1880 – 1890 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην οδό Πανεπιστημίου. Σχεδιάστηκε από τον Ερνέστο Τσίλλερ και περιλαμβάνει ισόγειο-ημιώροφο και τέσσερις πάνω από το ισόγειο ορόφους, συνολικής επιφάνειας 7.115,62 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ένα επιπλέον κτήριο στον ακάλυπτο χώρο το οποίο δεν κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο με το Μέγαρο Σλήμαν - Μελλά που στεγάζεται ο κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ, επιφάνειας 829,50 τετραγωνικών μέτρων.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Mitsis Hotels θα αξιοποιήσει το κτήριο με σεβασμό προς την ιστορία του και τα γειτονικά διατηρητέα κτίρια, όπως το Ωδείο. Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και φορείς, θα προτείνει λύσεις, ιδιαίτερα προς το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να αρθεί η όποια χωρική και αισθητική καταπίεση των νεοκλασικών γειτονικών κτιρίων, με στόχο την ανάδειξη αλλά και την προστασία του μνημειακού περιβάλλοντος, στο οποίο βρίσκεται το κτήριο. Παράλληλα, θα επεκταθεί η χρήση του κινηματογράφου, με αυτές του θεάτρου και του συνεδριακού κέντρου, κάτι που θα αναδείξει το χώρο, θα αναβαθμίσει τη χρήση του και θα αυξήσει την επισκεψιμότητά του. Η ανάθεση της εκμετάλλευσης του κινηματογράφου σε εταιρεία διεθνούς εμβέλειας στο χώρο του θεάματος, θα αυξήσει τόσο την αισθητική και τις υποδομές του όσο και την προβολή του.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα